Kütahya'da Öğretmenler Konser Verdi - Son Dakika
Güncel

Kütahya'da Öğretmenler Konser Verdi

Kütahya\'da Öğretmenler Konser Verdi

Kütahya'da farklı branşlardaki öğretmenlerden oluşan müzik grubu, Öğretmenler Günü dolayısıyla Türk Halk Müziği konseri verdi.

25.11.2013 04:45  Güncelleme: 08:24

Kütahya'da, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan farklı branşlardaki öğretmenlerden oluşan müzik grubu, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Türk Halk Müziği konseri verdi.

Farklı branşlardaki 31 öğretmen, İl Milli Eğitim Müdürlüğünün geliştirdiği projesi kapsamında "Öğretmenim Müzik Grubu" adı altında bir araya gelerek koro oluşturdu.

Belediye Kültür ve Ticaret Merkezi'nde izleyenlere coşkulu bir gece yaşatan öğretmenler, Türk Halk Müziği'nde değişik yörelere ait ezgileri yine kendilerinin kurduğu saz ekibi eşliğinde seslendirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Coşkun Esen, konser sonrası AA muhabirine yaptığı açıklamada, öğretmenlerin moral ve motivasyonunu yükseltmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Koronun şefinin, türküleri söyleyenin ve enstüman çalanın öğretmen olduğunu ifade eden Esen, ''Kütahya'da ilk defa böyle bir koro oluşturuldu. Bu bizi memnun ediyor. Koro üyeleri yalnız Öğretmenler Günü'nde değil, bundan sonraki etkinliklerde de görev alacak" dedi.

Proje koordinatörü Fatih Tanrıkulu da grubun teorik altyapısının mayıs ayında oluşturulduğunu dile getirdi.

Valilikten alınan izin sonrası grubun kurulduğunu belirten Tanrıkulu, şöyle konuştu:

''Grubumuz 31 kişiden oluşuyor. 3-4 müzik öğretmeni mevcut. Diğerleri ise farklı branş ve okullarda görev yapan arkadaşlarımız. Türkiye'de öğretmenlerden oluşan müzik ekibi var ama saz ekibinin de öğretmenlerden oluştuğu tek ekip bizim diyebiliriz. Alkışlar fazla olursa koroya devam etmeyi düşünüyoruz. Çünkü bu bizim ilk sahne performansımız."

Konsere Vali Şerif Yılmaz, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Garnizon Komutan Vekili Kurmay Albay Bülent Tatkan, Belediye Başkan Vekili Halil Toklu ile davetliler katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kütahya'da Öğretmenler Konser Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement