Öldürülen Doktor Ersin Arslan'ın Adı Parka Verildi - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Doktor Ersin Arslan'ın Adı Parka Verildi

Öldürülen Doktor Ersin Arslan\'ın Adı Parka Verildi

Gaziantep'te geçen nisanda 17 yaşındaki hasta yakını M.G.tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr.

04.06.2012 16:46

Gaziantep'te geçen nisanda 17 yaşındaki hasta yakını M.G. tarafından bıçaklanarak öldürülen Dr. Ersin Arslan'ın adı çalıştığı hastaneden sonra Şahinbey İlçesi'nde de bir parka verildi.

17 Nisan 2012'de meydana gelen olayda, M.G., kanser hastası dedesi 85 yaşındaki dedesi Abdullah G.'nin ölümünden sorumlu tuttuğu Dr. Ersin Arslan'ı görev yaptığı hastanede bıçaklayarak öldürdü. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı ölen doktorun adını yaşatmak amacıyla Gaziantep Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi'nin ismini 'Gaziantep Dr. Ersin Arslan Devlet Hastanesi' olarak değiştirdi. Gaziantep'in merkez Şahinbey İlçe Belediyesi de meclis kararıyla, Dr. Ersin Arslan'ın adını yaşatmak için Binevler Mahallesi'nde 15 bin metrekarelik bir parka verdi.

Parkın açılış törenine Vali Erdal Ata, Şahinbey İlçe Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Uygun, Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, Şahinbey Belediye Başkanı Ak Partili Mehmet Tahmazoğlu, İl Jandarma Komutanı Birol Şimşek, İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Metin Karakök, Dr. Ersin Arslan'ın ailesi katıldı. Dr. Ersin Arslan'ın biyografisinin de okunduğu törende eşi Sibel ve annesi Hatice Arslan ile diğer misafirler gözyaşlarına boğuldu.

Törende konuşan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Görevi insanları yaşatmak olan genç bir doktorumuz görevi başında şehit edilmiştir. Bu durum bizlerin yüreğini dağlamıştır. Başta ailesi olmak üzere herkese sabırlar diliyorum. Biz de belediye olarak 15 bin metrekarelik alan üzerinde kurulan, sosyal tesislerle donanmış bu parka Dr. Ersin Arslan'ın ismini verdik" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan Dr. Ersin Arslan'ın babası Ramazan Arslan ise "Benim oğlumun hastaneye ve parka ismi verilmesi herhangi bir hatırdan dolayı değil, bunu beyniyle, gücüyle almıştır. Bugün oğlumun ismini bizleri hatırlayarak parkta yaşatacak olan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'na ve Meclis üyelerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Açılışın ardından protokol üyeleri hep birlikte parkı gezdi. - Gaziantep

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Doktor Ersin Arslan'ın Adı Parka Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement