Öldürülen Geske'nin Eşi Suzanna Geske Tahliyelerden Tedirgin - Son Dakika
Güncel

Öldürülen Geske'nin Eşi Suzanna Geske Tahliyelerden Tedirgin

Öldürülen Geske\'nin Eşi Suzanna Geske Tahliyelerden Tedirgin

Tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesinden sonra 7 yıldır Malatya Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zirve Yayınevi Cinayetinin 5 sanığı önceki gün tahliye oldu.

09.03.2014 17:29

Tutukluluk süresinin 5 yıla indirilmesinden sonra 7 yıldır Malatya Cezaevi'nde tutuklu bulunan Zirve Yayınevi Cinayetinin 5 sanığı önceki gün tahliye oldu. Bu tahliyeler karşısında ise tedirgin olduklarını ifade eden Yayınevi'nde öldürülen Alman uyruklu Tilmann Geske'nin eşi Susanne Geske, kendilerinin yeniden tehdit altına olma duygusu yaşadıklarını söyledi. Tahliye olan 5 sanığın kaçma şüphesinin de bulunduğunu ifade ede Geske, yasal düzenlemenin gündeme gelmesi ile sanıkların cezaevlerinden çıkacaklarını tahmin ettiklerini belirtti. Tahliyelerin adaletsiz olduğunu düşündüklerini belirten Geske, 'Katillerin serbest kalması güvensizlik oluşturuyor. Sadece bizim davamızdaki 5 kişi serbest kalmayacak daha fazla sanığın serbest kalacağı söyleniyor. Toplumsal anlamda adalete ve hukuka güven azaltan bir karar oldu. Cinayetleri işleyen gençlere karşı kin ve nefret duymuyorum. Ancak Türkiye'deki bizim topluluğumuz (Hıristiyan cemaati) için tedirginlik verici bir karar oldu tahliyeler. İnsanlar 'onlar dışarı çıkınca ne olacak', 'Bir şey yaparlar mı gibi düşünceler oluştu. Kaçma şüphesi var. Kaçabilirler. Bu şekilde fikirler var.ö İfadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak yürürlüğe giren yasayla birlikte Zirve davasının da süresinin uzatılacağına inandığını ifade eden Geske, en vahim tarafın ise mahkeme heyetinin değişecek olması olduğunu belirtti. Mevcut mahkeme heyetinin hali hazırda davayı son aşamaya getirdiğini dile getiren Geske, yeni bir heyetin mahkemeye atanması durumunda ise dosyanın sıfırdan inceleneceğini ve bu durumunda dava süresinin hayli uzatacağını ifade etti. Geske, '100 bin sayfayı aşan dosyanın baştan okumak zorunda kalacaklar. Mahkeme heyeti değişirse yeni heyetin adaletli karar verip veremeyeceği belirsiz. Asıl burası beni tedirgin ediyor. Aynı mahkeme heyeti kalırsa dava çabuk sonuçlar, ama değişirse çok kötü olacak.ö dedi.

Olaydan sonra kızları Miriam, Michael ve oğlu Lucas ile birlikte Malatya'da yaşaya devam ettiğini anımsatan Geske, iki defa Türk vatandaşlığı başvuru yaptığını ancak kabul görmediğini belirtti. Çocuklarının Malatya'yı çok sevdiğini anlatan Geske, vatandaşlık konusunda da Başbakan Erdoğan'a mektup yazdığını da hatırlattı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Öldürülen Geske'nin Eşi Suzanna Geske Tahliyelerden Tedirgin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement