Ölümü Aydınlandı Ama 2 Mektubu Hala Sır - Son Dakika
Güncel

Ölümü Aydınlandı Ama 2 Mektubu Hala Sır

Ölümü Aydınlandı Ama 2 Mektubu Hala Sır

Kaşif Kozinoğlu'nun "Hoca'ya" ve "Tarihe, sorularıma not düşüyorum" başlıklarıyla kaleme aldığı 2 mektubunda yazdıkları soruşturma konusu oldu.

11.04.2012 13:45

Kaşif Kozinoğlu'nun "Hoca'ya" ve "Tarihe, sorularıma not düşüyorum" başlıklarıyla kaleme aldığı 2 mektubunda yazdıkları soruşturma konusu oldu. MİT mensubu, ölümünden sonra yazdığı mektupları kime hitaben yazdı, neden yazdı ve hangi konuda yazdı? Bu soruların yanıtları bir sır ve bunlar bir süre daha sır olarak kalacak. Çünkü mektuplar savcının elinde ve soruşturma sonuçlanana kadar gizlilik kararı gereği yakınları dahil kimseye verilmeyecek. Kaşif Kozinoğlu'yla ilgili bir başka bilinmeyen, cezaevinde ölümüyle ilgili sır perdesi ise kalktı. Ölümün kalp damar rahatsızlığı nedeniyle meydana geldiği belirlendi, bu soruşturma "takipsizlik" kararıyla ortadan kalktı.

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, Kaşif Kozinoğlu'nun ölümünün ardından koğuşunda bulunan cezaevindeyken yazdığı 2 mektubun içeriğine ilişkin soruşturma başlattı. Savcılık Kozinoğlu 'Hoca'ya' ve 'Tarihe sorularımla not düşüyorum' başlıklı toplam 12 sayfalık iki mektubunun dışındaki diğer yazılarını ise yasal mirasçılarına teslim etme kararı verdi. Cezaevinde hayatını kaybetmesinin ardından Kozinoğlu'nun koğuşunda yapılan aramalarda belge ve eşyalar arasında 'Hocaya' ve 'Tarihe sorularımla not düşüyorum' başlıklı toplam 12 sayfadan oluşan 2 ayrı mektup bulunduğu, bu mektup içeriklerine ilişkin ayrı bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi. Kozinoğlu'nun bu iki mektubunun içeriklerinin de değerlendirileceği soruşturmaya gizlilik kararı veren savcılık bu mektuplara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bazı kişilerin ifadelerine de başvuracağı belirtildi.

(BB) - İstanbul/ Silivri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ölümü Aydınlandı Ama 2 Mektubu Hala Sır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement