Ömür Kabak’tan Mezun Olduğu Liseye 24 Kasım Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Ömür Kabak’tan Mezun Olduğu Liseye 24 Kasım Ziyareti

Ömür Kabak’tan Mezun Olduğu Liseye 24 Kasım Ziyareti

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak Ortaöğretimini Tamamladığı Büyük Çiğli Lisesi'ni Ziyaret Ederek Tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü Kutladı.

25.11.2010 00:47  Güncelleme: 00:49

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak Ortaöğretimini Tamamladığı Büyük Çiğli Lisesi'ni Ziyaret Ederek Tüm Öğretmenlerin Öğretmenler Gününü Kutladı. Okul Müdürü Sevtap Mercan Yiğit' e tüm öğretmenler adına çiçek takdim eden Ömür Kabak, 1973-1979 yılları arasında 6 yıl ortaokul ve liseyi burada okudum.

Buradaki öğretmenlerimin sayesinde Ankara Hukuk Fakültesini kazandım. Bu okulun öğrencisi olmaktan gurur duyuyorum. Ayrıca okulumuzun Anadolu Lisesi olmasından büyük mutluluk duydum. Öğretmenlik en kutsal mesleklerimizin başında geliyor. Geleceğimiz siz öğretmenlerimizin elinde şekilleniyor. Tüm öğretmenlerimizin gününü kutluyorum" dedi.

"Mesleğin Ötesinde Bir Aşk"

Buradaki ziyaretinin ardından öğretmen sendikası olan Eğitim Bir Sen'i ziyaret eden Ömür Kabak, tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak'la bir süre sohbet eden Ömür Kabak, öğretmenliğin mesleğin ötesinde bir aşk olduğunu ifade etti. Kabak," En önemli mesleğin bile havaya uzatılmış elleri öğretmenlerin ayaklarına yetişemez. Öğretmenler o kadar yüksek mertebededir.

Sayın Başbakanımızın öğretmenlerimize verdiği öneme bir yıl önceki ziyaretinde yaşadığım bir anekdot ile şahit oldum. Başbakanımız yanına elini öpmeye gelen bir genç kardeşimize elini öptürmedi ve:"Sadece anne-babanın ve öğretmeninin elini öp. Başka da kimsenin elini öpme"diye önemli bir tavsiyede bulundu. Bütün Cumhuriyet hükümetleri kuşkusuz eğitime önem verdi.

Ama 8 yıllık AK Parti hükümeti döneminde eğitime, Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan tüm hizmetlerin toplamından daha fazla hizmetlerin yapıldığını görüyoruz. Hem fiziki ve teknolojik yönden iyileştirmeler dev adımlarla yapılıyor. Ama aslolan öğretmenlerimiz ve öğrencilerimizdir. Bu hizmetleri onlar için yapıyoruz. Milyonlarca ders kitabını öğrencilerimize ücretsiz dağıtılıyor. 8 yılda 159 bin yeni derslik okullarımıza kazandırıldı. Üniversitesi olmayan il kalmamıştır.

Ağır özürlü olup da okula gidemeyen çocuklarımız okullarına ücretsiz taşınıyor. Onlar için özel okullar açılıyor. Bilgisayarsız okul kalmadı. Eğitimde Fırsatları Arttırma Teknolojiyi İyileştirme Hareketi (FATİH Projesi) de Öğretmenler Gününe hediye edilen önemli bir projedir. Okullarımıza teknik ve teknolojik açıdan Avrupa seviyesine taşıyacak bu proje ile öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin motivasyonu artacak" dedi.

Memur-Sen İzmir İl Temsilcisi Abdurrahim Şenocak da ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek;" Geçen 24 Kasımlara baktığımıza her açıdan büyük ilerlemelere şahit oluyoruz. Geçen seneden bu yana ekonomik yönde, özlük ve özgürlük hakları bakımından birçok şey değişti. Biz sendika olarak referandumda destek kararı almıştık. Hamdolsun sonuç olumlu çıktı.

Özgürlüklerin önünün açılması gerekiyordu, referandum bunu sağladı. Bu bakımdan biz bu konuya destek veren herkese minnettarız. Maddelerden sadece toplu sözleşme hakkı bile bizim desteklememizde yeterli bir nedendi. Sendikalaşma demokratikleşmeyi getirecek, kurumlarda insanlar daha fazla söz söyleme hakkına sahip olacaklar.

Her başarının altında öğretmenlerin imzası vardır Bilgi çağında bilginin etkin kılınmasını da öğretmenler sağlar. Biz eğitim alanında hizmet veren bir sendika olarak her zaman eğitim çalışanlarının yanında olduğumuzu söylüyoruz ve sorunların çözümünü, 'üyesini düşünen üyesiyle düşünen sendika' olarak birlikte arıyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ömür Kabak’tan Mezun Olduğu Liseye 24 Kasım Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement