Ordu'nun Köylerini Konu Alan 4 Roman Yazdı - Son Dakika
Güncel

Ordu'nun Köylerini Konu Alan 4 Roman Yazdı

Ordu\'nun Köylerini Konu Alan 4 Roman Yazdı

Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri 41 yaşındaki Birol Öztürk, Ordu'nun köylerinde yaşanmış ve unutulmaya yüz tutmuş birçok konuyu anlattığı 4 romanını yayımladı.

19.02.2015 14:41  Güncelleme: 16:11

Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri 41 yaşındaki Birol Öztürk, Ordu'nun köylerinde yaşanmış ve unutulmaya yüz tutmuş birçok konuyu anlattığı 4 romanını yayımladı.

Ordu Ticaret Borsası Genel Sekreteri olan evli ve 1 çocuk babası Birol Öztürk, Ordu'nun köylerini anlattığı 'Gelin Kayası', 'Demir Dediğin', 'Ordu Bir Köy Vardı', 'Ömür Dediğin' isimli romanlarını piyasaya çıkardı. Birol Öztürk, romanlarda Ordu'ya dair göç olgusunu, sosyal – ekonomik gerçekleriyle irdelerken silah kaçakçılığı, elektrik, radyo ve televizyonun köylere ilk gelişi, askeri darbelerin köylerdeki izdüşümü, fındığın kentte ekonomik bir değer haline gelmesi, tefecilik, Fiskobirlik gibi yaşanmış ve unutulmaya yüz tutmuş bir çok olguya yer verdiğini söyledi. Daha önce 'Ordu'nun Dereleri' romanını da yazan Birol Öztürk, "Ben sadece yazdım. İyi bir şey yapmaya çalıştım. Çocukluğumun gerçeğini romanıma mekan yaparak bir dönemi tekrar diriltmeye çalıştım. Romandaki kahramanların adları kurgu olsa da ilişkiler gerçeklerden esinlenerek oluşturulmuştur" dedi.

Yayımlanmış 20 eseri bulunan Birol Öztürk, Ahmet Kaya'yı anlatan 'Hoşçakal İki Gözüm' adlı bir kitap yazdığını bunu da kısa sürede piyasaya çıkaracağını sözlerine ekledi. - Ordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ordu'nun Köylerini Konu Alan 4 Roman Yazdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement