Organ Bağışı Farkındalık Semineri Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışı Farkındalık Semineri Düzenlendi

Organ Bağışı Farkındalık Semineri Düzenlendi

3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası kapsamında Gaziantep Sağlık Müdürlüğü tarafından 5. Zırhlı Tugayı ve Gaziantep Polis Meslek Yüksekokulunda organ bağışı farkındalık semineri düzenlendi.

05.11.2015 10:49  Güncelleme: 10:50

Organ bağışının önemine dikkat çekmek için düzenlenen seminere, İl Sağlık Müdürü Dr. Sadettin YAZI, Polis Meslek Yüksekokulu Müdür vekili Arzu Nihal YÜCESOY, Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Oktay Geçer, Özel Sani Konukoğlu Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Ahmet Orhan GÜRER, Polis Meslek Yüksekokulu öğrencileri ve askeri personel katıldı.

Opr. Dr. Ahmet Orhan GÜRER'in sunumuyla gerçekleştirilen seminerde, organ bağışının önemi vurgulanarak nakil bekleyen hastaların yaşadığı zorluklar dile getirildi.

On sekiz yaşını doldurmuş ve doğru ile yanlışı ayırabilme yeteneğine sahip herkesin organlarını bağışlayabileceğini söyleyen GÜRER; toplum olarak herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini ve herkesin bir gün organa ihtiyacı olabileceğini vurguladı.

Gaziantep Sağlık Müdürlüğü Kamu Sağlığı ve Organ Bağışı Hizmetlerinden sorumlu müdür yardımcısı Dr. Oktay GEÇER ise Sağlık Bakanlığının öncelikli hedefinin koruyucu hekimlik olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti:
"Organları koruma adına enfeksiyonlara bağlı organ yetmezliğini önlemek için bazı enfeksiyon hastalıklarında mikroplar kan yoluyla yayılarak kalp kapakçıklarına, böbreklere, karaciğere ve eklemlere yerleşerek kronik enfeksiyonlara ve organ yetmezliğine yol açabilmektedir. Bunları önlemek için enfeksiyon hastalıklarının zamanında ve yeterli sürede tedavi edilmesi, çocuklarımızın aşılarının düzenli ve eksiksiz yapılması son derece önemlidir. İç organlarımızın obezite, şeker hastalığı, hipertansiyon gibi hastalıklardan etkilenerek yağlanma ve yetmezliğe girmemesi için düzenli ve bilinçli beslenmeli, egzersizlerimizi ihmal etmemeliyiz. Bu konuda herkesi sağlıklı yaşamaya davet ediyor ve sağlıklı yaşamak için sizlerden bağış bekleyen binlerce hastaya umut olmanızı rica ediyoruz. Unutmamalıyız ki hepimiz birer engelli adayıyız ve bir gün hepimizin organa ihtiyacı olabilir." dedi.

Organ bağışının tüm yönleriyle anlatıldığı seminer sonunda bağışta bulunmak isteyenlerden Sağlık Müdürlüğü ekipleri tarafından bağış alındı.

Hafta boyunca toplumda olumlu davranış değişikliği yaratarak farkındalık oluşturmak ve organ bağışı sayılarını arttırmak için Sağlık Müdürlüğü tarafında vatandaşların yoğunlukta olduğu meydanlarda, alışveriş merkezlerinde stant açılarak bilgilendirme faaliyetlerinde bulunuldu. Camilerde organ bağışı ile ilgili hutbelerin verilmesi sağlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Organ Bağışı Farkındalık Semineri Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement