Organ Bağışına Yeni Bir Soluk "Hayat Bağışlayan Yuvalar" Projesi - Son Dakika
Güncel

Organ Bağışına Yeni Bir Soluk "Hayat Bağışlayan Yuvalar" Projesi

Organ Bağışına Yeni Bir Soluk "Hayat Bağışlayan Yuvalar" Projesi

Burdur İl Sağlık Müdürlüğü başlatmış olduğu " Hayat Bağışlayan Yuvalar" projesiyle organ bağış sayısını arttırmayı amaçlıyor.

20.08.2013 15:15

Yeşilova'da Kurt ailesinin evini ziyaret eden il Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Sırrı Şenbayram ve Müdürlük ekipleri, aileye organ bağışı hakkında bilgi verdiler.

Proje hakında bilgi veren İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Sırrı Şenbayram, organ bağışı konusunda bire bir ilişkiler kurarak bilgilendirmenin yapılacağı daha yararlı olacağını düşündüklerini vurgulayarak, "Direk amacımız sizden organ bağışı almak değil, toplumsal duyarlılığı arttırmak ve kafanızdaki sorulara cevap vermektir. Yasalarımız gereği beyin ölümünüz gerçekleştiğinde aileniz böyle bir duruma karşı çıkarsa organ bağışlarınız alınmıyor. Organ bağışımız hastanede yatarken beyin ölümünüz gerçekleştiği zaman yapılıyor. Hastane dışında yaşamınızı yitirdiğinizde bir kaç dakika içerisinde organlarınızda kan pıhtılaşması olacağı için zaten organları alamıyoruz. Onun dışında genel olarak organ bağışından çekinilmesinin nedeni kültürel ve dini nedenlerdendir. Bizim ekibimiz köy köy gezerek topluluklara bilgilendirme yapıyorlar. Bazı vatandaşlarımızı soru sormaktan çekinirken bazıları da sorularına cevap alamıyorlar. Burada geniş bir zaman diliminde sizin tüm sorularınızı yanıtlamaya geldik. 2011 yılında tüm Burdur'da 72, 2012 yılında 220, bu yıl ise ilk 8 ayda 340 bağış aldık. Bu Burdur için çok önemli bir rakam. Burdur'da insanlar gerçekten çok yardım sever." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Organ Bağışına Yeni Bir Soluk 'Hayat Bağışlayan Yuvalar' Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement