Orman Yangını Kontrol Altına Alındı - Son Dakika
Güncel

Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Orman Yangını Kontrol Altına Alındı

Manisa-İzmir karayolu Sabuncubeli mevkiinde çıkan orman yangınının, kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

30.05.2013 14:27  Güncelleme: 14:32

Manisa-İzmir karayolu Sabuncubeli mevkiinde çıkan orman yangınının, kısmen kontrol altına alındığı bildirildi.

250 ila 300 hektarlık kızılçam ormanının tamamen kül olduğu tahmin edilen orman yangınıyla ilgili konuşan Manisa Orman İşletme Müdürü Yalçın Akın, "Şu anda yangın mahalline 41 arazöz, 10 su yükleme aracımız, 7 ilk müdahale aracımız, 5 dozerimiz, 3 yer ekibimiz, 325 işçi, 4 helikopter ve 1 uçakla müdahale edildi. Yer ekiplerimiz halen soğutma çalışmalarını sürdürüyor. Tahmini olarak kızılçam ormanı olarak 250-300 hektara yakın bir ormanın tamamen yandığını tahmin ediyoruz. Bu sonbaharda buranın gençleşme çalışmalarını bitireceğiz. Yaklaşık 21 saat süren bir çalışma sonucunda kontrol altına alındığını söyleyebiliriz. Burası Manisa halkının yazın yayla olarak da kullandığı bir yer. Bazı vatandaşlarımızın evleri, damları ve mezarlıkları yandı. Doğaya zararı büyük. Kendi tespitimce 1 ev, 1 villa, 1 dam ve 1 de kiraz bahçesi yandı. Yangın mahallinde sevindirici olan şudur ki; hiçbir can ve mal kaybı yaşanmadı. Yangın mahalline Uşak, İzmir, Aydın'dan destek geldi" dedi.

Yangının çıkış nedeninin henüz belirlenemediğini de sözlerine ekleyen Akın, "İlk çıktığı nokta; Karakoca mevkiinde bulunan bir bağın kenarından başladı. Şiddetli rüzgarın da etkisiyle Manisa-İzmir asfaltına inip oradan Sarıkaya mevkiine geçerek Emlakdere köyünün yakınlarına kadar ilerledi" şeklinde kaydetti.

Evi tamamen yanan 5 çocuklu Kadri Semihsan adlı vatandaş, yangından canlarını ve hayvanlarını zor kurtardıklarını söyledi. Yangının şokunu hala üzerlerinden atamadıklarını dile getiren Semihsan, yangının evden eser bırakmadığını kaydetti. Evi daha geçen yıl yaptığını anlatırken gözleri dolan Semihsan, "Yangın sırasında evdeydik. Bir anda ne olduğunu anlayamadık. Ancak canımızı zor kurtardık. Eşyalarımızı falan kurtarma fırsatımız olmadı. Kozaklar fırlayınca ev bir anda yanmaya başladı. Allah'a şükür bir can kaybı olmadı. Sadece malımıza zarar geldi" diye konuştu.

Yangında pek çok hayvan da zarar görürken; kaçmak isteyen bir fare ise, ağaç köküne saklanmaya çalışmasına rağmen yangından kurtulamadı. Bu arada, yangının meydana getirdiği hasar tespit çalışmaları, AFAD ve jandarma ekiplerince devam ediyor. - MANİSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Orman Yangını Kontrol Altına Alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement