Osmangazi'den Bir İlk Daha - Son Dakika
Güncel

Osmangazi'den Bir İlk Daha

Osmangazi\'den Bir İlk Daha

Sevimli dostlarımız için yaşam desteği.

31.10.2012 15:44

HAYVAN DOSTLARIMIZ İÇİN YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, öncü ve örnek uygulamalarına bir yenisini daha ekledi. Merkeze alınan iki yoğun bakım ünitesi sokak hayvanlarının tedavisinde hayati bir rol üstleniyor.

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi, hayvan dostlarımız için her geçen gün gelişerek kendisini yeniliyor. Türkiye ve Avrupa'da örnek gösterilen tesis uygulamalarıyla da öncü ve örnek olma özelliğini sürdürüyor.

Osmangazi Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'ne bağlı Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi'ndeki ameliyathane birimine alınan 2 yoğun bakım ünitesi hizmet vermeye başladı. Ameliyat esnasında beden ısısı düşen veya solunum desteğine ihtiyaç duyan geriatrik (çok yaşlı), pediatrik (çok genç) ve KOAH (Kronik Obstruktif Akciğer hastalıklarında yaşamsal fonksiyonları stabil hale gelinceye kadar hayvanlar bu ünitenin içinde tutuluyor. Küveze benzer dijital kabin şeklindeki üniteler, yaklaşık bir aydır burada kalan ya da tesise getirilen hayvanlara hizmet veriyor. Hayvanların ameliyatları sırasında ve sonrasında önemli bir yaşamsal işlevi yerine getiren yoğun bakım üniteleri, merkezde görev yapan veteriner hekimlerinde yüzünü güldürüyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Osmangazi'den Bir İlk Daha - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement