Osmanlı Saray Mimarisi Bu Camide Hayat Buluyor - Son Dakika
Güncel

Osmanlı Saray Mimarisi Bu Camide Hayat Buluyor

Osmanlı Saray Mimarisi Bu Camide Hayat Buluyor

Büyükçekmece Belediyesi, Osmanlı'nın saray mimarisiyle yapılacak olan Tepecik Merkez Saray Camii'nin temelini dualar eşliğinde kurban keserek attı.

28.06.2013 17:37

Büyükçekmece Belediyesi, Osmanlı'nın saray mimarisiyle yapılacak olan Tepecik Merkez Saray Camii'nin temelini dualar eşliğinde kurban keserek attı. Camilerin ibadet yerleri olduğunu belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, cami altlarında ticarethanelere izin vermediklerini söyledi.

Büyükçekmece Belediyesi tarafından Osmanlı İmparatorluğu'nun saray mimarisiyle yapılacak olan Tepecik Merkez Saray Camii'nin temeli, dualar eşliğinde kesilen kurbanla atıldı. Temel atma törenine Büyükçekmece Kaymakamı İbrahim Yurdakul, Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, İlçe Müftü Vekili Mehmet Müftüoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı. Caminin vatandaşlar için hayırlı olmasını dileyen Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün, "Bizler sizlerin seçtiği kişiler olarak sizleri daha mutlu etmenin yollarını arayan kişileriz. Belediye başkanlık makamında oturan kişiler, şehrini geleceğe hazırlamakla mükellef, toplumun beklentilerine uygun olarak ve aciliyet arz eden işleri öne alarak, bu hizmetlerin plan, proje ve bilimsel tabana oturtarak yapmak zorunda olan kişilerdir" dedi.

"SARAY MİMARİSİ TİPİNDE TEK CAMİ İLÇEMİZDE BU OLACAK"

"İstanbul'da olmayan bir mimari geliştirdik" diyen Başkan Akgün, caminin saray mimarisiyle bütünleşeceğini ifade ederek, "Bu mimari Osmanlı İmparatorluğu döneminde sarayların yakınında, sarayların içinde kullanılan camilerde kullanılmıştır. O nedenle ismine saray mimarisi denir. Saray mimarisi tipinde tek cami ilçemizde bu olacak" diye konuştu.

İlçede hiçbir caminin altında işyerine izin vermediğini belirten Başkan Akgün, yapılacak camide de ticarethane bulundurmayacaklarını söyledi. Başkan Akgün, inşaatı gerçekleştirilecek mimardan da Ramazan'ın 10'uncu gününde caminin ilk katında teravih namazı kılmaları için söz aldı.

Konuşmaların ardından Müftü Mehmet Müftüoğlu'nun duaları eşliğinde kurban kesildi. Daha sonra Başkan Akgün, Kaymakam Yurdakul ve vatandaşlarla birlikte harç dökme makinesinin butonuna basarak caminin temelini attı. Törene katılan vatandaşlar ise belediyeye teşekkür ederek, caminin hayırlı olmasını diledi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Osmanlı Saray Mimarisi Bu Camide Hayat Buluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement