HDP'den MHP'nin Doğu'daki Kalesine Azeri Kadın Aday - Son Dakika
Güncel

HDP'den MHP'nin Doğu'daki Kalesine Azeri Kadın Aday

HDP\'den MHP\'nin Doğu\'daki Kalesine Azeri Kadın Aday

HDP tarafından ilk defa Azeri asıllı bir kadın Iğdır'da milletvekili adayı gösterildi. Azeri asıllı Kıznaz Türkeli HDP adına seçim yarışı yapacak.

08.04.2015 16:01  Güncelleme: 17:56

7 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimler öncesi partilerin milletvekili adayları da kesinleşti. HDP, Milliyetçi Hareket Partisi'ni (MHP), Doğu Anadolu'da en güçlü olduğu illerin başında gelen Iğdır'da Azeri asıllı Kıznaz Türkeli'yi Iğdır ikinci sıra milletvekili adayı olarak gösterdi.

TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

MHP Iğdır Milletvekili olan Sinan Oğan'ın doğduğu Melekli beldesinden HDP'ye seçilen Kıznaz Türkeli, evinde tebrik ziyaretlerini kabul etmeye başladı.

"RENKLERİN BİRLİKTELİĞİ KONUŞULACAK"

Burada konuşan Türkeli, "Yaşasın halkların kardeşliği diyorum. Bundan sonra halkların kardeşliği konuşacak, renklerin birlikteliği konuşacak. Azeri, Kürt hep birlikte Iğdır'a sahip çıkıp sorunlarımızı birlikte çözeceğiz" dedi.

"ÇOK MUTLUYUM"

HDP Iğdır İl Başkanı Cesim Katar ise yıllarca hep bu özlem içerisinde yaşadıklarını, bugün de bir ilk olarak Azeri bayan adayın partilerince Iğdır'da gösterildiğini ve bunun mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel HDP'den MHP'nin Doğu'daki Kalesine Azeri Kadın Aday - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (127)

  • AHMET: UMUT MHP 75 22 Yanıtla
  • TÜRK SEÇMENİ: HDP madem KARDEŞİZ artık NEDEN ELİNİZDE BİRTANE (TÜRKİYE) bayrağı yok? neden teşkilatlarınızda birtane TÜRKİYE BAYRAĞI YOK? MADEM TÜRKİYE PARTİSİSİNİZ neden bu BAYRAKSIZLIK!! 55 20 Yanıtla
  • ABDULLAH: KENDİSİ DEVRİMCİDİR VE OYLARIMIZ IĞDIRDA ONA AYRICA KÜRTTÜR 17 56 Yanıtla
  • ahmet: ben kürdüm esnafım inanın bana hdp hiç oy vermedim vermemde müslüman olan cami yakarmı burda olanlara şahit olsanız yüzlerine tükürürsün 10 15 yaşındaki çocuklara para verip ortalığı karıştırıyorlar ondan sonra halkların kardeşliğinden barıştan bahsediyorlar şimdi ortalığın durduğuna bakmayın hele hdp barajı geçemesin kuduz köpek gibi ortalığa saldıracaklar 35 37 Yanıtla
  • VANLI65: Bir Kürt olarak Mhpyi destekliyorum her kesime kucak veren Vatanı düşünen tek parti 28 42 Yanıtla
  • Nusaybinli..: Bu karı'da ermeni tipi var..hdp'ye bu karı yakışır zaten!!.. 34 27 Yanıtla
  • T.A.K HACK TİM: IGDIRDA İKİ MV DE ALACAĞIZ...OYLAR HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİNE... 21 39 Yanıtla
  • Ali: Oyum hdp ye.. Hdp bu ülkede birleştirici güç artık.. MHP bölücülükten başka bişi yapmıyor.. 24 34 Yanıtla
  • TÜRK SEÇMENİ: HDP madem KARDEŞİZ artık NEDEN ELİNİZDE BİRTANE (TÜRKİYE) bayrağı yok? neden teşkilatlarınızda birtane TÜRKİYE BAYRAĞI YOK? MADEM TÜRKİYE PARTİSİSİNİZ neden bu BAYRAKSIZLIK!! 48 9 Yanıtla
  • erzurum: ermenilere hizmet ettiğini bilmiyorki oylar mhp ye 29 21 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement