(Özel Haber) Uzmanlar Evliliğin Abc'sini Anlattı - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Uzmanlar Evliliğin Abc'sini Anlattı

(Özel Haber) Uzmanlar Evliliğin Abc\'sini Anlattı

Uzmanlar, yüzyıllardır yerine başka bir kurumla ikame edilemeyen ve en değerli kurum olan aileyi anlattı.

17.11.2012 17:15

Uzmanlar, yüzyıllardır yerine başka bir kurumla ikame edilemeyen ve en değerli kurum olan aileyi anlattı. Çiftlerin sorunlarını dört duvar arasında çözmeye çalıştığını belirten Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, "Çözümsüzleşen sorun yumağı belli bir süre sonra ailelerin dağılmasına neden oluyor" dedi.

Kocatepe Kültür Merkezi'nde Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği (TÜGED) ile Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardımlaşma Vakfı (SOS) işbirliğinde düzenlenen "Evliliğin ABC'si" konulu konferansa AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu, Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, SOS Vakfı Başkanı Ali İlkbahar, TÜGED Genel Başkanı İbrahim Erdoğan, Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (ÖZEV) Mütevelli Heyeti Başkanı Saime Toptan, Araştırmacı-Yazar Ahmet Taşgetiren, Aliye Satılmışoğlu ile davetliler katıldı. Konferansta uzmanlar tarafından, "Bilinçli birey, mutlu ve nitelikli aile, temiz toplum ile yaşanılabilir bir dünya" başlıklarından oluşan sunumlar yapıldı.

"AİLE, TOPLUMUN TEMELİNİ VE GELECEĞİNİ ŞEKİLLENDİREN EN DEĞERLİ SİSTEM"

Konferansın açılışında konuşan Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürü Ömer Bozoğlu, toplumun temelini ve geleceğini şekillendiren en değerli sistemin aile olduğunu belirtti.

Her dönemin getirdiği bazı sorunlarla birlikte aile kurumunda değişim ve dönüşümlerin yaşandığını ifade eden Bozoğlu, "Bizler bu dönemleri sağlıklı yapıyı koruyarak, devam ettirebilmeliyiz. Her değişim ve dönüşümün sürekliliğini kılan eğitimdir. 'Beşikten mezara kadar eğitim' denildiğinde aslında dünyanın ifade ettiği yaşam boyu öğrenim sürecini, bundan yıllar önce Anadolu medeniyetinin inşasında görüyoruz" dedi.

"ÇİFTLER SORUNLARI DÖRT DUVAR ARASINDA ÇÖZMEYE ÇALIŞIYOR"

2011 yılında Türkiye genelinde 13 hane ve 25 bin birey üzerinde gerçekleştirilen "Türkiye'de Aile Yapısı" araştırmasında çiftlere yöneltilen 'aile içinde bir sorunla karşılaştığınızda kimden destek alırsınız?" sorusuna çiftlerin yüzde 68'inin 'hiç kimseden destek almam' cevabını verdiğini hatırlatan Bozoğlu, şunları kaydetti:

"Çiftler bir sorunla karşılaştığında dört duvar arasında bu sorunu çözmeye çalışıyor ya da çözemiyor. Çözümsüzleşen bu sorun yumağı belli bir süre sonra ailelerin ayrışımına ve farklı sonuçların ortaya çıkmasına neden oluyor. Biz eğitimlerimiz süresince çiftlere bir sorunla karşılaştıklarında yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumları olarak 'sizin yanınızdayız, yalnız değilsiniz, bir problemle karşılaştığınızda sizin elinizden tutacak bir yapı var' diyoruz."

"MUTLU AİLELER İÇİN AİLE BÜYÜKLERİ DE GEREKİYOR"

AK Parti Ankara Milletvekili Tülay Selamoğlu ise konuşmasında, "Evliliğin ABC'si deniliyor ama bunun bir de 'D'si var. Mutlu aileler için aile büyükleri de gerekiyor. Bu milletin en büyük gücü aile yapısıydı. Bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Eskiden aile deyince anne işin içerisine, baba, çocuk, dedeler, büyükanneler, halalar, teyzeler, dayılar, amcalar giriyordu. Şimdi çok küçüldük anne, baba ve çocukta kaldık" dedi.

Mimar olarak endişesini aktaran Selamoğlu, "Önceden evlerimiz küçücüktü ama içlerinde büyük aileler yaşıyordu, 2 oda içerisinde büyük aileler sevgiyle, saygıyla sorunsuz yaşıyordu. Şimdi kocaman evlerde 2-3 kişi olarak yaşıyoruz. Evlenirken 'kaç artı bir' hesapları var. Metrekare hesabı yaptığınızda bir insana en fazla 40 metrekare kalması gerekiyor. Yani evinizi içinde yaşayan insan sayısına böldüğünüzde 40 metrekare düşmesi gerekiyor en fazla onun üzerine çıktığınızda mutsuzluklar başlıyor, kocaman evlerde insanlar birbirlerini görmez ve sevmez oluyorlar. Dolayısıyla o kocaman evlere aile büyüklerini sığdırmaz oluyorlar" ifadelerini kullandı.

Konferansın sonundan "Aile Okulu Kursu" başarı ile tamamlayan 20 kursiyere sertifika takdim edildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Uzmanlar Evliliğin Abc'sini Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement