(Özel Haber) Yoğun Bakımdan Çıktı, Enfeksiyona Yenik Düştü - Son Dakika
Güncel

(Özel Haber) Yoğun Bakımdan Çıktı, Enfeksiyona Yenik Düştü

(Özel Haber) Yoğun Bakımdan Çıktı, Enfeksiyona Yenik Düştü

Urla'da 5 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrasında yoğun bakıma alınan ve son günlerde durumu iyiye giden Murat Güvenir, hayatını kaybetti.

22.08.2013 16:56

Urla'da 5 kişinin hayatını kaybettiği kaza sonrasında yoğun bakıma alınan ve son günlerde durumu iyiye giden Murat Güvenir, hayatını kaybetti. Yakınları Murat'ın enfeksiyon yüzünden hayatını kaybettiğini ileri sürerken, hastaneden yapılan açıklamada, enfeksiyon iddiaları doğrulandı.

Geçirdiği trafik kazası sonrasında yoğun bakıma alınan ve 12 gün boyunca Dokuz Eylül Üniversitesi Anestezi Yoğun Bakımı Servisi'nde tedavisi sürerken önceki gün normal odaya alınan 25 yaşındaki Murat Güvenir'in sağlık durumu iyiye gidiyordu. Ancak dün saat 12.00 sıralarında kaptığı enfeksiyon sonrasında durumu giderek ağırlaştı. Doktorların bütün müdahalesine rağmen Güvenir kurtarılamazken, saat 16.00 sıralarında hayatını kaybeden Güvenir'in ölümü, sevenlerini yasa boğdu. Herkes sağlığına kavuşmasını beklerken hayatını kaybeden Murat Güvenir, Torbalı'da toprağa verildi.

KAZADA ÖLÜ SAYISI 6'YA YÜKSELDİ

Feci kaza, Ramazan Bayramı'nın ikinci günü, Urla ilçesi Kalabalak Yolu'ndaki Sağlık Ocağı Durağı girişinde meydana geldi. Çeşme'den İzmir yönüne giden Bekirhan Doğaner'in kullandığı, içinde Kerem Altan, İbrahim Okuroğlu, Murat Güvenir, Figen Deniz ve Seçil Seçen'in bulunduğu otomobil, karşı yönden gelen 33 yaşındaki Erkut Pekingör'ün kullandığı ve içinde eşi Dilek Pekingör ile Selin Ergan, Barış Hansoy, Burçin Hansoy ve Mehmet Irkın'ın bulunduğu otomobille kafa kafaya çarpıştı. Kazada 35 PV 119 plakalı aracın içinde bulunan Dilek Pekingör, Selin Ergan, Barış Hansoy, Burçin Hansoy ve Mehmet Irkın olay yerinde hayatını kaybederken, Torbalılı Bekirhan Doğaner, Figen Deniz, İbrahim Okuroğlu, Murat Güvenir, Emre Kerem Alten ve Seçil Seçen yaralandı.

AİLESİ: "OĞLUMUZ HASTANE ENFEKSİYONUNDAN ÖLDÜ"

Korkunç kaza sonrasında ağır yaralılardan Murat Güvenir Dokuz Eylül Üniversitesi'ne kaldırıldı. Anestezi Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedavi edilen Güvenir'in durumu gün geçtikçe iyiye gidiyordu. Önceki gün anestezi yoğun bakımından çıkarılan ve doktorla konuşan, hatta söylenenlere işaretlerle tepki veren Güvenir için doktorlar umutlu açıklamalarda bulundu. Torbalılılar, Murat'ın bir an önce iyileşmesini beklerken dün hastaneden kötü haber geldi. Saat 12.00 sıralarında enfeksiyon kaptığı ileri sürülen Murat Güvenir'in durumu giderek kötüleşti. Yapılan müdahalelere cevap vermeyen Murat, saat 16.00'da vefat etti. Genç Murat'ın ölümü ilçede şok etkisi yaparken, sevenleri büyük bir şaşkınlık yaşadı. Aile ise, "Oğlumuz kazadan kurtuldu, ama hastane enfeksiyonundan öldü" iddiasında bulundu.

BAŞHEKİM YARDIMCISI: "ENFEKSİYON KAPTIĞI DOĞRU"

Yoğun bakımdan çıktıktan sonra serviste hayatını kaybeden Güvenir'in enfeksiyon sonucu hayatını kaybettiği, hastane yönetimi tarafından da doğrulandı. Hastanın yoğun bakımda kaldığı süre içinde enfeksiyon kaptığını, yoğun bakımdan çıktıktan sonra enfeksiyona yönelik ilaç tedavisi başlatıldığını ve hastanın bu tedaviye cevap vermemesinden dolayı vücutta oluşan bir takım komplikasyonlar neticesinde üzüntülü bir durumla karşılaşıldığı belirtildi. Konuyla ilgili olarak açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Selim Karabekir, "Hastanın enfeksiyondan dolayı yaşamını yitirdiği doğrudur. Kaza sonrasında hastamız yoğun bakımdan çıkmıştır. Ancak yapılan tetkiklerinde Murat Güvenir'in enfeksiyon kaptığı doktorlarımız tarafından tespit edilmiş ve de ilaç tedavisine başlanılmıştır. Ancak Murat kardeşimiz bu ilaç tedavisine cevap vermediği için kalbinde durma meydana gelmiş, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel (Özel Haber) Yoğun Bakımdan Çıktı, Enfeksiyona Yenik Düştü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement