Kayahan'nın Bilinmeyen "13" Sırrı - Son Dakika
Güncel

Kayahan'nın Bilinmeyen "13" Sırrı

Kayahan\'nın Bilinmeyen "13" Sırrı

Kayahan'ın 13 rakamına olan özel ilgisi varmış. Yıllar önce katıldığı müzik yarışmasında ilk 13'e kalan ve sonra 1. olan sanatçı, hayatını bu rakama göre şekillendirmiş.

04.04.2015 11:45  Güncelleme: 12:27

Ölümü ile Türkiye'yi yasa boğan Usta Sanatçı Kayahan'nın Dünyada uğursuzluğu ile kabul gören 13 rakamına olan özel ilgisi şaşırttı. Yıllar önce katıldığı bir müzik yarışmasında ilk 13'e kalan ve ardından birinciliği göğüsleyen usta sanatçı, yaşantısını bu rakama göre şekillendirmiş.

TUTKULU AŞK ŞARKILARININ SANATÇISI

"Sarı Saçlarından Sen Suçlusun", "Bizimkisi Bir Aşk Hikayesi", "Yemin Ettim" ve "Emrin Olur" ve daha nicesi. Hepsinde ayrı bir duygu ile bestelenen ve insanın bam teline dokunmayı başararak dillerden düşmeyen şarkıların ismi o. Şarkıları ile kiminin umut ettiği, kiminin pişmanlıklarını gözden geçirdiği kiminin ise tutkulu bir aşka tutunmasını sağlayan isim, Kayahan.

HAYATININ MİKENK TAŞI 13

66 yaşında hayata gözlerini yuman usta ismin, müzik ve özel hayatının mihenk taşının 13 rakamının oluşturduğu ortaya çıktı. Kimine göre talihsizliğin sembolü kimine göre ise sadece bir rakamdan ibaret. Ama Dünya genelinde 13 rakamının uğursuzluğuna olan inanışın efsanesi, Usta Sanatçı Kayahan'nın hayatında deyim yerindeyse dönüm noktası oluşturmuş durumda.

ŞARKILARDAN İSİMLERE KADAR HER ŞEY "13"

15 yıl önce ulusal bir gazeteye verdiği röportajında, sanatçı müzik yaşantısındaki kariyer basamaklarını çıkmasında 13 rakamının etkisini ikinci kızı Aslı Gönül'ün isminden albümdeki şarkıların sıralamasına kadar önem teşkil ettiğini dile getiriyor.

Kayahan'nın 2000 yılında verdiği röportajında 13 rakamına karşı olan takıntısının nasıl tutkuya dönüştüğünü şu sözlerle anlattığı görüldü: "Herkesin bir anormal tarafı vardır. Yıllarca 13 numaralı evi kiralayamazdım... Ajandalardaki 13'ü yırtardım. Bir yarışmada Türkiye'de ilk 13'e kaldım ve birinci oldum. Sonra her şeyi 13'e tamamlamaya başladım. İkinci kızım doğduğunda yani şuanda Gönül'e ikinci ismini arıyoruz, 13'e tamamlamak için harfleri. Çok seviyorum 13'ü, 1986 senesinden beri. Gönül Acar dokuz ediyor. Başına dört harfli bir isim eklemek gerekiyor. Gönül Sayfam'ın minutajı 4.13'tür A yüzü. 16.13'tür B yüzü."

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kayahan'nın Bilinmeyen '13' Sırrı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Ciglik: Ateş'i bol mekanı cehennem olsun 2 18 Yanıtla
  • Sazan: Takıntı böyle birşey Allah rahmet eylesin besteleri süperdi rahmetlinin yorumu? 1 2 Yanıtla
  • batıl inançlı seni: beyinsizler 13 rakamını dünya uğursuz olarak görmüyor sizin gibiler dışında. . . 0 3 Yanıtla
  • mtn: Halkımız hangi dizilerden, hangi filmlerden etkileniyorlar ve kimleri kendilerine örnek alıyorlar??? Neden böyle bir soru??. Bizim turk aileler kendi öz çocuğuna , , anneciğim, babacığım, ablacığım, abiciğim, , gibi ifadeler kullaniyorlar. . . ben utancımdan yerin dibine giriyorum. . . VE bizim türk gencleri hep sakal uzatiyorlar. . . buna da bir anlam verebilmis degilim. . . utancimdan yerin dibine giriyorum. . . metin yazar. . . almanya 1 1 Yanıtla
  • Yalnız Efe...: Allah rahmet eylesin..Kabri nur,mekanı cennet olsun... 0 0 Yanıtla
  • Kamer Aslan: Allah rahmet eylesin Mekanı cennet olsun Kimseye bir zararı yoktu 0 0 Yanıtla
  • Bektas: Yatigi yer nur olsun 0 0 Yanıtla
  • ERSİN AKPINAR: MEKANIN CENNET OLSUN ALLAH RAHMET EYLESİN 0 0 Yanıtla
  • ozlem basaran: Sarkilar oksuz kaldi,mekanin cennet olsn 0 0 Yanıtla
  • ozlem basaran: Mekanin cennet olsn 0 0 Yanıtla

Advertisement