Özürlüler Yaz Kampının Kapıları 16. Kez Açıldı - Son Dakika
Güncel

Özürlüler Yaz Kampının Kapıları 16. Kez Açıldı

Özürlüler Yaz Kampının Kapıları 16. Kez Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bu Yıl 16.'nı Düzenlediği Özürlüler Yaz Kampı Kapılarını Özürlü Ve Özürlü Yakınları İçin Açtı.

16.06.2010 11:20  Güncelleme: 11:28

Yüzlerce özürlü ve özürlü yakının katıldığı açılış töreninde tören alanına coşku hâkimdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Özürlüler Müdürlüğü İSÖM'ün, her yıl 5 bin 280 özürlü ve özürlü yakınına bir hafta süreyle ücretsiz tatil imkanı sunduğu Florya – Özürlüler yaz kampı kapılarını İstanbullu özürlülere açtı. Florya'da düzenlenen açılış törenine İBB Başkan Vekili Ahmet Selamet, AK Parti İstanbul Milletvekili Lokman Ayva, İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Muzaffer Saraç, İBB Özürlüler Müdürü Bekir Köksal, İBB Özürlüler Komisyonu Başkanı Cemal Merdan katıldı. Arnavutköy Belediye Başkanı A.Haşim Baltacı ile Arnavutköy Kaymakamı Hürrem Aksoy'un da iştirak ettiği açılış programına Türk Halk Müziği Sanatçısı Mahmut Tuncer ve Sanatçı Erol Büyükburç'un yanı sıra yaklaşık 2 bin özürlü ve özürlü yakını katıldı.

ÖZÜRLÜLER YAZ KAMPI SIRA GECESİ VE HORONLA AÇILDI

İstanbullu yüzlerce özürlü ve özürlü yakınının yer aldığı programda sahne alan İSÖM Gösteri Sanatları Topluluğu; Sıra Gecesi, Horon, Mehteran ve Folklor gösterileriyle izleyicilerden alkış aldı. Yapılan gösterilerin ardından katılımcılar, Zihinsel Özürlü çocukların yaptığı el sanatları sergisini gezdi.

ÖZÜRLÜLERE KLİMALI, MÜSTAKİL ODALARDA TATİL…

Toplam 60 bin m² alan üzerine Florya sahiline kurulmuş yaz kampında bu yıl 5 bin 280 özürlü ve özürlü yakını tatil yapacak. Televizyon, klima, 24 saat sıcak su imkânı, telefon, çardak ve çiçek bahçesine sahip 55 müstakil evin bulunduğu kampta özürlü ve özürlü yakınları 1 hafta boyunca ücretsiz tatil yapacak. Her yıl olduğu gibi bu yıl da özürlü ve özürlü yakınları için kamp süresince tarihi ve turistik geziler, konserler, şenlikler, spor organizasyonları ve seminerler düzenlenecek. İSÖM Yaz Kampı'nın gece aktivitelerinde ise doğum günü kutlaması, bilgi ve yetenek yarışmaları, film gösterimi, veda partisi gibi etkinlikler yer alıyor.

2004'TEN BU YANA 19 BİN 306 ÖZÜRLÜ ÜCRETSİZ TATİL YAPTI…

İstanbul'da yaşayan özürlü ve aileleri için düzenlenmiş olan Florya – Özürlüler Yaz Kampı hizmetinden 2004 yılından bu yana 19 bin 306 özürlü ve yakını yararlandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Özürlüler Yaz Kampının Kapıları 16. Kez Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement