Pakistanlı Gazeteciler Aa'yı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Pakistanlı Gazeteciler Aa'yı Ziyaret Etti

Pakistanlı Gazeteciler Aa\'yı Ziyaret Etti

Anadolu Ajansı'nı ziyaret eden Pakistanlı gazeteci heyeti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

11.12.2012 16:33

Anadolu Ajansı'nı ziyaret eden Pakistanlı gazeteci heyeti, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Pakistanlı gazeteci heyeti, AA'yı ziyaretinde, Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Tek ile görüştü. Tek ve Dış Haberler Editör Yardımcısı Yusuf Kaya, konuk gazetecilere AA'nın teşkilat yapısı, çalışma esasları, dış ilişkileri ve yayıncılık ilkeleri hakkında bilgi verdi.

Tek, burada yaptığı konuşmada, AA'nın 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde çok önemli adımlar attığına dikkati çekerek, "Bugün geldiğimiz noktada dünyanın saygın ajansları içindeyiz. Aynı zamanda üretim sayıları bakımından önde gelen ajanslar içinde yer alıyoruz. 1300 civarında personelimiz bulunuyor. Türkiye'deki 18 bölgede bölge müdürlüğümüzün yanı sıra dünyanın değişik bölgelerinde de 40'ı aşkın ofisimiz var" diye konuştu.

-"11 dilde yayın yapmayı hedefliyoruz"

Tek, 100. Yıl Vizyonu kapsamında AA'nın yurt dışındaki ofis sayısını da artıracaklarını belirterek, çok dilli yayında da önemli aşamalar kaydedildiğine vurgu yaptı. Tek, şöyle konuştu:

"1 yıl gibi kısa bir süre içinde İngilizce dışında 3 dil daha hizmete girdi. Toplam 5 dilde yayın yapıyoruz. Bu diller içinde Arapça ve Boşnakça çok etkin hale getirilmiştir. Özellikle Kahire merkezli Arapça merkezimiz, Arap Baharı'nın başlangıcından bu yana haber aktarımını yoğun bir biçimde sürdürmektedir. AA günlük 750 civarında haber, 1150 fotoğraf, 170 görüntü yayımlamaktadır ve Türkiye'de 1000'i aşkın abonesine hizmet vermektedir. Dünyadaki ajans birliklerinin birçoğuna da üyedir. 100. Yıl Vizyonu çerçevesinde 11 dilde yayın yapmayı hedefliyoruz. Bu diller arasında Urduca ve Çince de bulunuyor."

AA'nın 2020 hedefleri içinde yer alan AA Haber Akademisi hakkında da bilgi veren Tek, muhabir, foto muhabiri ve kameramanlarını 4 aylık eğitimden geçirdiklerini anlattı. Türkiye'de birçok iletişim fakültesi olmasına rağmen, AA'nın kendi personelini yetiştirmek için çaba sarf ettiğini belirten Tek, AA Haber Akademisi 2. Dönem Diplomasi ve Finans Haberciliği Sertifika Programı eğitiminin gelecek ay başlayacağını kaydetti.

-Pakistanlı gazeteciler "Savaş Muhabirliği" eğitimi istiyor

AA'nın Savaş Muhabirliği Sertifika Programı ile savaş bölgelerinde görev yapacak personele eğitim verdiklerine dikkati çeken Tek, "Bu programla dünyanın problemli bölgelerinde görev yapmak üzere muhabirlerimizi eğitiyoruz. Bu çalışmayı Polis Akademisi ve Genelkurmay Başkanlığı ile birlikte yürütüyoruz. Bu eğitim yalnızca İngiltere'de bir merkezde veriliyor. O merkez dışında bu eğitimi veren tek kuruluş biziz. İki haftalık bu eğitim programından geçmeyen muhabirlerimizi savaş bölgelerine göndermiyoruz" ifadesini kullandı.

Pakistanlı gazeteci heyeti de yoğun ilgi gösterdikleri Savaş Muhabirliği Sertifika Programı'na katılmak istediklerini belirterek, problemli bölgelerde bu tür gazetecilik eğitimlerinin verilmesi gerektiğine dikkati çekti.

Muhabir: Ali Öztürk

Yayıncı: Şermin Coşkun - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Pakistanlı Gazeteciler Aa'yı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement