Polislerden İşaret Diliyle İstiklal Marşı - Son Dakika
Güncel

Polislerden İşaret Diliyle İstiklal Marşı

Polislerden İşaret Diliyle İstiklal Marşı

Kırıkkale'de 120 saatlik kursa katılan polisler İstiklal Marşını işaret diliyle okudu.

09.04.2012 20:10

Kırıkkale'de 120 saatlik kursa katılan polisler İstiklal Marşını işaret diliyle okudu.

Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 167. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Kırıkkale Emniyet Müdürlüğünde görevli Polislerin işitme engellilerle daha iyi anlaşması doğrultusunda açılan işaret dili kursu sonunda sertifika töreni düzenlendi. Törende İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okuyan polis memurları kısa bir tiyatro oyunu ile birlikte büyük alkış aldı.

120 saatlik işaret dili kursu sonunda 34 polis memuruna düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Kültür Merkezi'nde düzenlenen programın başlangıcında İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okuyarak engelli vatandaşlara anlatan polis memurları büyük beğeni topladı.

Emniyet mensupları ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programda ayrıca, trafik kazası geçiren engeli bir vatandaş ile işaret dili bilmeyen bir polis memurunun birbirini anlama konusunda yaşadıkları sıkıntıyı anlatan bir oratoryo gösterisi yapıldı. İşaret dilinin önemine vurgu yapılan gösteri katılımcıların büyük beğenisini topladı. Kursiyer polis memurları sertifikalarını Vali Vekili Yusuf Ziya Karacaev, Polis Meslek Yüksek Okulu Müdürü Ali Yaşar Ayvaz, Emniyet Müdürü Kadri Kartal ve Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Eroğlu'nun elinden aldılar.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polislerden İşaret Diliyle İstiklal Marşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement