Polisten 'Şemmame'li Kutlama - Son Dakika
Güncel

Polisten 'Şemmame'li Kutlama

Polisten \'Şemmame\'li Kutlama

Mersin'in Anamur İlçesi'nde Engelliler Haftası nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Anamur Kız Teknik Meslek Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü'nün organize ettiği kutlamada toplum destekli polisler ve öğrenciler Kürtçe şarkı 'Şemmame' eşliğinde...

12.05.2012 13:35

Mersin'in Anamur İlçesi'nde Engelliler Haftası nedeniyle İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Anamur Kız Teknik Meslek Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü'nün organize ettiği kutlamada toplum destekli polisler ve öğrenciler Kürtçe şarkı 'Şemmame' eşliğinde hayal çekti. Doğu ve Güneydoğu illerinde yetişen kokulu kavun türü Şammamuk'tan uyarlanan ve İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği Şemmame şarkısıyla yapılan kutlama, büyük alkış aldı.

Anamur Belediyesi Toplantı Salonu'nda 'İşte Budur Hayat, İşte Budur Yaşamak, Sevdiğin Kadar Sevilirsin' sloganıyla gerçekleştirilen etkinliğe Anamur Kaymakamı Cemil Aksak, Belediye Başkanı Mehmet Türe, İlçe Emniyet Müdürü Fuat Tuğluoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Haluk Saygılı, Milli Eğitim Müdürü Aziz Dağıstan ve Anamur Engellileri Yardımlaşma ve Yaşatma Derneği Başkanı Hikmet Narcı, engelli vatandaşlar, rehabilitasyon eğitim merkezi öğrencileri, polisler ve vatandaşlar katıldı.

Anamur İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amiri Muhammet Temizkan, etkinlikte yaptığı konuşmada toplum destekliği polisliğin zorda kalan ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım için kurulduğunu, muhtemel suçları eğitsel çalışmalarla önleyerek toplumun huzuruna katkı sağladığını söyledi.

Kutlamada Anamur Kız Teknik Meslek Lisesi Sosyal Yardımlaşma Kulübü folklor ekibi Anamur yöresine ait bir oyun sergiledi. Anneler Günü nedeniyle gerçek sevgiyi anne kucağında bulan bir çocuğun hikayesinin anlatıldığı kısa bir oyun sahnelendi. Programın en renkli anları toplum destekli polislerin öğrencilerle halay çekmesi oldu. Polisler ve öğrenciler, İbrahim Tatlıses'in seslendirdiği Kürtçe 'Şemmame' şarkısı eşliğinde oynadı. Hareketli şarkıya davetliler de alkışlarla eşlik etti. Polisler Hasan Ars ve Zülgarin Aslan ise sevilen türküleri seslendirdi. - Mersin/ Anamur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polisten 'Şemmame'li Kutlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement