Polonya, Afad'ı Örnek Alacak - Son Dakika
Güncel

Polonya, Afad'ı Örnek Alacak

Polonya, Afad\'ı Örnek Alacak

Polonya Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Devlet Bakanı Stanislaw Koziej ve beraberindeki heyet, Ankara'da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nı (AFAD) ziyaret etti.

25.11.2011 15:03

Polonya Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Devlet Bakanı Stanislaw Koziej ve beraberindeki heyet, Ankara'da Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nı (AFAD) ziyaret etti.

Büyükelçi Serdar Kılıç'ın davetlisi olarak Türkiye'ye gelen Polonya Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Devlet Bakanı Stanislaw Koziej ve beraberindeki heyet, ilk olarak AFAD Başkan Vekili İ. Ejder Kaya tarafından kabul edildi. Polonya Devlet Bakanı, AFAD'ı ziyaret etmekteki amacınının kendi ülkelerindeki Afet ve Acil Durum Yönetimi alanındaki eşdeğer kuruluş olan Güvenlik Koordinasyon Merkezi'nin yeniden yapılanma sürecinde olması dolayısıyla, ülkemizin deneyimlerinden ve Başkanlığımız'ın teşkilat yapısından yararlanmak olarak açıkladı.

Başkan Vekili İ. Ejder Kaya, AFAD'ın kuruluşu, teşikilat yapısı, işleyişi ve oturtulduğu temel ilkeler hakkında Koziej'e bilgi vererek, her türlü işbirliğine hazır olduklarını belirtti. Heyetin kabulünden sonra, AFAD'ın görev ve sorumluluklarını tanıtmak amacıyla Başbakanlık Uzmanı Rıfat Aydın tarafından Bakan Kozıej'e bir sunum yapıldı. Sunumda ulusal ve uluslararası düzeyde AFAD tarafından gerçekleştirilen müdahale faaliyetlerine değinildi ve bu faaliyetlerden örnekler verildi.

Yapılan sunumun ardından, Polonya Devlet Bakanı Stanislaw Koziej, AFAD'a gerçekleştirdikleri ziyaretin kendileri için çok verimli geçtiğini, deneyimlerinizden daha fazla yararlanabilmek amacıyla Polonya'daki ilgili birim ile Başkanlığımız arasında ikili ilişkilerin başlatılması için ülkesine dönüşte girişimlerde bulunacağını belirtti. - Ankara

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Polonya, Afad'ı Örnek Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement