Protez Gözle Yeni Görünüme Kavuştu - Son Dakika
Güncel

Protez Gözle Yeni Görünüme Kavuştu

Protez Gözle Yeni Görünüme Kavuştu

Aydın'da, görme kaybı yaşadıktan sonra sağ gözü alınan bir kişiye, protez göz takıldı.

04.05.2017 14:11

Aydın'da, görme kaybı yaşadıktan sonra sağ gözü alınan bir kişiye, protez göz takıldı.

Didim Nurullah Kocabıyık İlkokulunda hizmetli olarak çalışan 39 yaşındaki Yakup Keskin, 2016 Haziran ayında sol gözünün yeteri kadar görmediği gerekçesiyle Efeler ilçesinde özel bir hastaneye gitti.

Burada yapılan muayenenin ardından Keskin'in gözünde tümör olduğu teşhisi konuldu.

Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ekim ayında ameliyatla sol gözü alınan Keskin, tekrar Aydın'daki özel hastaneye gelerek gözüne protez taktırma kararı aldı.

Özel hastanede düzenlenen toplantıda konuşan Göz Hastalıkları Uzmanı Opr. Dr. Harika Çevikel, kanser tanısı koydukları Keskin'in hayati tehlikesi bulunması nedeniyle Ankara'daki meslektaşlarıyla ameliyat için bağlantıya geçtiklerini belirterek, "Ameliyatla gözü alındıktan sonra o bölgenin estetik olarak düzeltilmesi gerekiyordu. Bu konuda Erkin Hocam devreye girdi. Hastamız protez gözle estetik açıdan güzel bir görünüme kavuştu." diye konuştu.

Hastaya protez takan Prof. Dr. Erkin Kır ise "Hastanın ameliyat olduktan sonra göz bölgesinin kozmetik olarak düzeltilmesi için göz yuvasına uygun bir protez konması gerekiyordu. Ölçüsünü alıp akrilik malzemesinden protezi üretildi. Yaklaşık bir buçuk aylık çalışmadan sonra gözüne protez takıldı. Şu an hastamızın genel görünüşünden memnunuz." ifadelerini kullandı.

Kır, protez gözün 10 yıl süresince hastanın gözünde durabileceğini, belirli aralıklarla bakımının yapılması gerektiğini kaydetti.

Estetik olarak iyi bir görünüme kavuştuğu için mutlu olduğuna dikkati çeken Yakup Keskin de çevresindeki herkesin şaşırdığını, aynaya bakarken yüzünün artık güldüğünü söyledi.

Keskin, "Protezim takıldığında çok heyecanlandım. Böyle bir şey beklemiyordum. Çevremdeki herkes bana moral veriyor. Annem ve ablam hala ağlıyor. Karmakarışık duygular içindeyim. Hangisinin gerçek gözüm hangisinin protez olduğunu seçemiyorum." dedi.

Keskin, Adana'daki ailesinin yanına taşındığını ve burada bir PTT şubesinde çalıştığını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Protez Gözle Yeni Görünüme Kavuştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement