Psikologlar Aile İçi Şiddeti Anlattı - Son Dakika
Güncel

Psikologlar Aile İçi Şiddeti Anlattı

Psikologlar Aile İçi Şiddeti Anlattı

Psikologlar aile içi şiddeti anlattı Türk Psikologlar Avrupa Parlamentosunda kiralanan salonda Strasbourg ve çevresinde faaliyet gösteren Türk sivil toplum derneklerin temsilcilerinin katılımıyla 'Aile İçi Şiddet' konulu panel düzenledi.

20.02.2015 09:41

Psikologlar aile içi şiddeti anlattı

Türk Psikologlar Avrupa Parlamentosunda kiralanan salonda Strasbourg ve çevresinde faaliyet gösteren Türk sivil toplum derneklerin temsilcilerinin katılımıyla 'Aile İçi Şiddet' konulu panel düzenledi. Panele 120'ye yakın vatandaş katıldı. Davetliler arasında Strasbourg Başkonsolosu Serdar Cengiz, Türkiye'den Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Büyükaslan, Hollanda'dan Psikolog Dr. Murat Can, Fransa'dan Psikoterapist Gamze Birol ve Psikolog Emrah Aydın, İsviçre'den Psikoterapist Fatma Vurucu katıldı.

Konferansta psikologlar aile içinde artan şiddetin önemine dikkat çekti. Avrupa'da yaşayan göçmen Türklerin daha fazla psikolojik sorunları olduğu belirtildi. Avrupa'da yabancıların konumu üzerine yeniden tarih yazıldığı, Avrupalıların Türkleri doğru değerlendiremediğine dikkat çekildi. Türkiye'de öldürülen Özgecan Aslan da panelde unutulmadı. Psikologlar Özgecan olayını trajik bir olay olarak nitelendirdi. UNİSONS dernek başkanı Halil Özsoy 'Hedefimiz sorunlara çözüm bulmak, bunun için çalışıyoruz. Hepimiz birbirimize destek olmalıyız' diye konuştu. Programda 'Aile İçi Şiddet' video görüntüleri, istatistiklerle tanıtılmaya çalışıldı. Avrupa'da yaşayan Türklerin sorunların başında sosyal konular, bedensel psikolojik sorunlar, tabu konuların yer aldığı tartışıldı. Sorunların paylaşılmadığı süreçte başka sorunlara davetiye çıkarıldığı, diyalog eksikliğinin sorunları tetiklediği açıklandı. Özellikle Avrupa'da yetişen yeni neslin daha çok diyaloğa ihtiyacı olduğu söylendi. Şiddeti en çok yüzde 82 oranla erkeklerin uyguladığı, şiddetin sade fiziksel değil, el, kol hareketi ve sözle işlendiği de hatırlatıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Psikologlar Aile İçi Şiddeti Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement