Ressam Mehmet Güleryüz Kitaplarını Sevenleri İçin İmzalayacak - Son Dakika
Güncel

Ressam Mehmet Güleryüz Kitaplarını Sevenleri İçin İmzalayacak

Ressam Mehmet Güleryüz Kitaplarını Sevenleri İçin İmzalayacak

Mehmet Güleryüz, "Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz Retrospektifi" sergisi kapsamında İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde düzenlenecek söyleşi ve imza gününde sevenleriyle buluşuyor.

13.05.2015 16:03  Güncelleme: 16:04

Güleryüz, etkinlikte sanatına ve yapıtlarına ışık tutan "Ressam ve Resim" sergi kataloğunun yanı sıra Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından yayımlanan Resmigeçit ve ikinci basımı yapılan Güldüğüme Bakma kitaplarını imzalayacak.

İş Kültür'ün Nehir Söyleşi dizisinin dokuzuncu kitabı Güldüğüme Bakma, Mehmet Güleryüz'ün başarıları kadar sertliği ile de çarpıcı olan yaşamöyküsünü konu alıyor. Ayşegül Sönmezay'ın yaptığı uzun soluklu söyleşiden oluşturulan kitapta Türkiye'nin sayılı resim ustaları arasında yerini alan, dünyanın önemli sanat çevrelerine göre yeni-anlatımcı resmin örneklerini veren, deseni resmin şeması olmaktan çıkaran Mehmet Güleryüz'ün, çocukluğunda başlayan ve hâlâ devam eden kavgasının öyküsü anlatılıyor.

Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'nın geçen sene Mehmet Güleryüz'ün sanat yaşamındaki 55. yılının anısına çıkardığı Resmigeçit kitabında ise Güleryüz, resim sanatını tarihsel eksende özgün bir dille sorguluyor.

Mehmet Güleryüz sanatseverler için referans yayın niteliği taşıyan kitaplarını 14 Mayıs Perşembe günü saat 18:30'da İstanbul Modern Sanat Müzesi'nde okurları için imzalayacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ressam Mehmet Güleryüz Kitaplarını Sevenleri İçin İmzalayacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement