Restoran Çalışanları Jandarma Gözetiminde Dalyan'a Geldi - Son Dakika
Güncel

Restoran Çalışanları Jandarma Gözetiminde Dalyan'a Geldi

Restoran Çalışanları Jandarma Gözetiminde Dalyan\'a Geldi

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde yaşanan olayların ardından güvenlik gerekçesiyle gözetim altına alınan restoran çalışanları, jandarma eşliğinde Dalyan'a döndü.

03.08.2012 16:02  Güncelleme: 16:15

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan beldesinde yaşanan olayların ardından jandarma tarafından güvenlik gerekçesiyle gözetim altına alınan restoran çalışanları, jandarma eşliğinde Dalyan'a döndü.

Çarşamba günü yaşanan olaylarda, aralarında daha önce yaşanan bir olay nedeniyle husumet yaşayan iki grubun kavgası büyümüş, olayda provokatif yaklaşımlarda sergilenince etnik bir kavgaya dönüşmüştü.

Yaklaşık 300 kişilik bir grubun saldırdığı işletmeciliğini Diyarbakırlı Murat H'ın yaptığı restoranda uzun süre mahsur kalan mekan sahibi ve çalışanları, gecenin ilerleyen saatlerinde Jandarma ve Robokop ekiplerinin olayları

kontrol altına almasının ardından can güvenlikleri nedeniyle belde dışına çıkarılmış ve jandarma korumasında gözetim altında tutuluyordu.

Halen Muğla İl Alay Komutanlığı, Ortaca İlçe Jandarma Komutanlığı, Dalyan Karakol Komutanlığına bağlı askerler ve Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı polislerin kontrolünde bulunan Dalyan'da ortalığın sakinleşmesinin ardından restoran sahibi Mahmut H ve çalışanları jandarma gözetiminde Dalyan'a geldi. Olayların ardından kapatılan restoranı açan çalışanlar, mekanda hasar tespit çalışması yaptı.

Bu arada Ortaca Kaymakamı Mustafa Gürdal, Jandarma Kurmay Albay Fevzi Kurşun, Ortaca Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Cumali Tosun ve Ortaca İlçe Emniyet Müdürü Selami Bıçakcı

gelerek incelemede bulundu. Olayların başladığı günden bu yana hiçbir açıklamada bulunmayan Kaymakam Mustafa Gürdal'ın bu tavrının yine devam ettiği gözlendi. Gazetecilerin sorularına Kaymakam Gürdal, "Vali bey gerekli açıklamayı yaptı, lütfen arkadaşlar" diyerek cevap vermedi.

Yaşanan olayların ardından normale dönmeye çalışan Dalyan'da halen olası bir olaya karşılık çok sayıda robokop ekibi ile jandarma bulunuyor. - MUĞLA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Restoran Çalışanları Jandarma Gözetiminde Dalyan'a Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement