RTÜK Başkanı, RATEF Yönetimini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

RTÜK Başkanı, RATEF Yönetimini Kabul Etti

RTÜK Başkanı, RATEF Yönetimini Kabul Etti

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Radyo Televizyon Yayıncıları Federasyonu Başkanı Vedat Gündoğan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

06.07.2013 09:35  Güncelleme: 09:48

Üst Kurul Başkan Vekili Taha Yücel ile Üst Kurul Üyeleri Hülya Alp ve Süleyman Demirkan'ın da bulunduğu görüşmede RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, RATEF'in yeni yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduklarını ifade etti. RATEF'in radyo, televizyon ve internet sektöründe önemli bir federasyon olduğunu belirten Dursun, 16 derneği bünyesinde barındıran RATEF'e RTÜK olarak gerekli yardım ve desteği talepleri halinde sağlayabileceğini belirtti. Dernek Başkanı Gündoğan, RATEF'e bağlı yüzlerce yayın kuruluşu bulunduğunu vurguladı. Federasyon olarak ilgili kurumlarla görüşerek mevcut sorunları çözmek istediklerini belirten Gündoğan, yerel medyanın kalkınmasına duyulan ihtiyaç konusunda çalışma yapacaklarını, bunu RTÜK'e de takdim edeceklerini belirtti.

RTÜK Başkanı Prof. Dr. Davut Dursun, Federasyon yetkililerine "Sorunlarınızı raporlayın ve bizimle paylaşın gerekli desteği sağlarız" dedi. Gündoğan'ın yakında yapılacak olan radyo frekans ihalesi, yeterlilik belgesi, sermaye şartı, Anten A.Ş. ye ödenecek ücretler, izinsiz yayınlar, telif hakları, reklam geliri beyannameleri gibi konulardaki sorularını RTÜK Başkanı Dursun ve Başkan Vekili Yücel yanıtladı. RTÜK Başkanı Dursun, "Radyo yayıncılığında ciddi kaos olduğunun farkındayız, belki de bütün bunların çözümü öncelikle ihaleden geçiyor. Daha sonra sektöre korsan girişlere engel olunabilecektir" diye konuştu. Radyo yayın kuruluşlarının sayılarının binin üzerinde olduğunu vurgulayan Dursun, izinsiz yayınlar karşısında gerekli kanuni işlemlerin yapıldığını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel RTÜK Başkanı, RATEF Yönetimini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement