Sabahattin Ali Edremit'te Yaşatılacak - Son Dakika
Güncel

Sabahattin Ali Edremit'te Yaşatılacak

Sabahattin Ali Edremit\'te Yaşatılacak

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde büyüyen ve ilçeyi yazılarına konu eden Sabahattin Ali'nin parkta kitap okuyan heykeli yapıldı.

25.02.2016 18:42

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nde büyüyen ve ilçeyi yazılarına konu eden Sabahattin Ali'nin parkta kitap okuyan heykeli yapıldı.

Çocukluğunun bir dönemini Edremit'te geçiren ve Edremit'i kitaplarına, şiirlerine, yazılarına konu eden şair, gazeteci, yazar Sabahattin Ali'nin doğum gününde bir dizi etkinlik düzenlendi. Edremit Belediyesi ve Edremit Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlikte şair, gazeteci, yazar Sabahattin Ali'nin adını yaşatabilmek için ilk olarak Edremit Cumhuriyet Meydanı'nda ünlü yazarın parkta kitap okuyan heykeli Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Kaymakam Refiki Muaammer Sarıdoğan, CHP'li Belediye Başkanı Kamil Saka ve çok sayıda davetlinin katılımıyla açıldı. Ardından Güre Mahallesi'ndeki Kazdağı Sarıkız Etnografya Galerisi'nde ise balmumu heykeli açıldı.

Eserleriyle ölümsüzleşen ve 2 Nisan 1948 tarihinde öldürülen Sabahattin Ali, anısına iki gün sürecek olan 'Kanatları Kazdağları'nı aşan asi kartal; Sabahattin Ali' konulu sempozyuma ünlü yazarın kızı Prof. Dr. Filiz Ali, Yazar Onur Behramoğlu, Gazeteci-Yazar Enver Aysever gibi isimlerin yanı sıra birçok akademisyen konuşmacı olarak katıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen Sabahattin Ali heykeli açılış töreninde bir konuşma yapan Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, hayatı, şiirleri, öyküleri ve romanları ile Türk insanının gönlünde çok başka bir yer edinen Sabahattin Ali'yi bundan sonra Edremit'in merkezinde de yaşatmaya devam edeceklerini söyledi. Şair, gazeteci, yazar Sabahattin Ali'nin kızı Prof. Dr. Filiz Ali ise Edremit ve Kazdağları'nın babası gibi kendisi için de önemli olduğunu belirterek "Çocukluğum boyunca babamla birlikte babaannemin yaşadığı Edremit'te çok anılarımız vardır. 1940'lı yıllarda babamın fotoğraf çekme merakı yüzünden Akçay başta olmak üzere Edremit'in birçok yerinde yaşadığı anıları bugün yeniden yaşadım. Babamın Edremit'i ne kadar memleketi olarak bağrına bastığını hatırladım" dedi. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sabahattin Ali Edremit'te Yaşatılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement