Sabancı Üniversitesi Mezunlarını Verdi - Son Dakika
Güncel

Sabancı Üniversitesi Mezunlarını Verdi

Sabancı Üniversitesi Mezunlarını Verdi

Sabancı Üniversitesi 2011-2012 akademik yılında 602 yeni mezun verdi.

25.06.2012 10:51

Sabancı Üniversitesi, 13. lisansüstü ve 10. lisans eğitimi mezunlarını törenle verdi.

23 Haziran Cumartesi günü, Sabancı Üniversitesi Kampusu'nda düzenlenen Mezuniyet Töreni'nde, 12 doktora, 118 yüksek lisans ve 472 lisans olmak üzere toplam 602 öğrenci diplomasını aldı. Sabancı Üniversitesi bu yıl; ABD, Almanya, Arnavutluk, Filistin, İran, İspanya, Kazakistan, Ukrayna, Ürdün ve KKTC olmak üzere 10 ülkeden öğrenci mezun etti.

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, mezunlara hayatla ilgili tavsiyelerde bulundu. Güler Sabancı konuşmasında Sabancı Üniversitesi'nin uluslararası işbirliklerine ve gelecek hedeflerine de değindi.

Mezunların son derslerinde bu yıl; CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey konuşmacı oldu.

Sabancı Üniversitesi, 23 Haziran 2011 Cumartesi günü, lisansüstünde 13. dönem, lisans programlarında 10. dönem mezunlarını verdi. Mezunlar diplomalarını, üniversitenin Tuzla'daki kampüsünde gerçekleşen ve yaklaşık 5 bini aşkın kişinin katıldığı törenle aldılar. Törende, fakülte birincilik ödülleri de sahiplerini buldu. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Birincisi Beste Mutlu, Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi Birincisi Armanç Yıldız, Yönetim Bilimleri Fakültesi Birincisi ise Sevda Baysal oldu.

Törende, Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı ve Rektör Prof. Dr. Nihat Berker'in yanı sıra, lisansüstü mezunları adına Zeynep Gülen Hashmi ve lisans mezunları adına Emre Coşkun birer konuşma yaptılar.

Mezuniyet törenine ayrıca, Sabancı Üniversitesi'nin, Sabancı Ailesi ve Sabancı Vakfı dışında Sabancı Üniversitesi'ni destekleyen, Siemens Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'nden Hüseyin Geliş ve SK Engineering Company'den Karl W. Lee'ye desteklerinin anısına tuğla takdim edildi.

Güler Sabancı mezunlara hayatla ilgili tavsiyelerde bulundu

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, törende yaptığı konuşma ile öğrencilere seslendi. Konuşmasında öğrencilere hayatla ilgili tavsiyelerde bulunan Güler Sabancı; "Karşınıza çıkan fırsatlara sahip çıkın, kıymetini bilin; değişimden korkmayın; özgür düşünme, ön yargısız farklı düşünce ve görüşlere açık olma, üniversitemizin sizlere kazandırdığı en önemli özelliklerdir; esnek olun, değişimi yaratın ve yön verin. Geleceği düşünerek kendinizi geliştirmeye devam edin; her zaman pozitif olun; zorluklardan fırsatlar yaratmayı düşünün, fırsatlarda zorluklar aramayın; üniversitenizde kazandıklarınızla ikliminizi gittiğiniz yerlere taşıyın" dedi.

Sabancı Üniversitesi mezunlarının gidecekleri her yerde kısa zamanda fark yaratacaklarını inandığını ifade eden Güler Sabancı, gençlere hedeflerinin olması gerektiğini hatırlatırken sözlerine "Şayet hangi limana gideceğinizi bilmiyorsanız hiçbir rüzgar sizler için doğru rüzgar değildir" diyerek devam etti.

Güler Sabancı üniversitenin gelecek hedeflerini hatırlattı

Sabancı Üniversitesi'nin sürekli kendini geliştirmeye devam edeceğinin altını çizen Güler Sabancı, üniversitenin hem Türkiye'de hem de uluslararası platformlarda birçok alanda ilklere imza atacağını söyledi.

Güler Sabancı konuşmasında Sabancı Üniversitesi'nin gelecek hedeflerin şu şekilde dile getirdi:

Nanoteknoloji araştırma ve uygulamalarında etkin ve başarılı bir mükemmellik merkezi olmak,

Global sorunlar üzerine yaptığımız araştırmaları çoğaltmak, akademik yayın sayılarımızı arttırmak,

Uluslararası araştırma kurumlarıyla ve saygın üniversiteler ile yeni işbirlikleri ile bilgi üretimi geliştirmek,

Uluslararası öğretim üyesi ve öğrencilerimizin sayısını arttırmak.

Güler Sabancı konuşmasında, 2001'in Temmuz ayında açılan Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi – SUNUM'un bilimsel araştırma olanaklarını Türkiye'deki tüm araştırmacıların hizmetine sundu, sanayiye de hizmet vermeye başladığını da belirtti.

Güler Sabancı, üniversitenin uluslararası işbirliklerini anlattı

Güler Sabancı konuşmasında, Sabancı Üniversitesi'nin uluslararası alandaki işbirliklerine de yer verdi. Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi'nin MIT Sloan School of Management ile ortak çalışmalarının sonuç vermeye başladığını ifade eden Sabancı, bu işbirliği kapsamında çok değerli akademisyenlerin hem MIT hem de Sabancı Üniversitesi'nde dersler verdiğini, Sabancı Üniversiteli ve MIT'li öğrencilerin birlikte derslere girebildiğini belirtti.

Alman Mercator Vakfı ile İstanbul Politikalar Merkezi'nin kamu politikaları belirlemek üzere gittikleri ortaklığa da değinen Güler Sabancı; "İklim değişikliği, Türkiye-Almanya- AB İlişkileri ve eğitim alanlarında çalışmalara başladılar. Bu yaz, 100'ün üzerinde Alman öğrenci kampüsümüzde öğrenim görecekler. Dünyaya karşı sorumluluklarımızın bilinci ile kurduğumuz İstanbul Uluslararası İklim ve Enerji Merkezi de çalışmalarına başladı. MIT Enerji Girişimi ile de yeni projelerimiz olacak. Yeni işbirlikleri için de çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

Rektör Nihat Berker: Zaman en değerli şeylerden, çok çalışın, çok eğlenin

Sabancı Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Berker, mezunlara gerek mesleki çalışmalar, gerekse sosyal hayatta alacakları rollerle, öğrencilik yıllarında olduğu gibi yeni başarılar için büyük bir yolculuğa çıktıklarını söyledi.

Mezunların üniversite yıllarında pek çok başarıları olduğunun altını çizen Rektör Berker, "Yeni malzemeler üreterek, hayatımızı kolaylaştıran buluşlara imza atan mezunlarımız bu çalışmalarına öğrencilik yıllarında başladılar. Bilim ve Sanayi Bakanlığı tarafından Tekno Girişim Sermayesi ödüllerini alanlar, öğrencilik dönemi projelerini işe dönüştürerek, Türkiye ekonomisinde girişimci roller üstlenenler, farklılıklarını sanat projelerinde göstererek, genç yaşlarında ödüller alan sanatçılar ve bunun gibi pek çok "genç başarıya" baktığınızda arkasında Sabancı Üniversitesi dinamiğini ve enerjisini görüyoruz. Bu örnekleri çoğaltmak, sıra dışı hikayelemizi saymak mümkün" dedi.

Rektör Berker konuşmasına son verirken "Mezuniyetiniz ile birlikte, önünüzdeki dönem, hayatınızın yeni önemli kısmını oluşturacak. Şimdi yan sıranızda oturan arkadaşlarınızla bundan on – yirmi yıl sonra geriye dönüp baktığınızda belki de pek çok şeyi farklı değerlendireceksiniz. Keyif aldığınız, severek yapacağınız işlerin zorluklarla başa çıkabilme gücünüzü arttırdığını, size güç verdiğini göreceksiniz. Zorluklarla başa çıkmaktan keyif alacaksınız. Başarılı olma beklentisi, vaz geçilmez bir huydur. Bunun için esnek olun, yılmamak, yeniden başlayabilmek için öğrenci ruhunuzu kaybetmeyin. Hayatta her zaman ve herkesten öğrenilecek bir şeyler olduğunu unutmayın. Zaman en değerli şeylerden, çok çalışın, çok eğlenin. Gerisi zaman kaybı. Seçeceğiniz yolda umutlu, mutlu olmanızı ve yaptıklarınızla gurur duymanızı dilerim" diyerek son verdi.

Gürsel Sönmez Ödülleri 4 mezuna verildi

Mezuniyet töreninde, 2006 yılında vefat eden Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Gürsel Sönmez anısına düzenlenen ödüller de sahiplerine verildi. Bu yıl Dr. Gürsel Sönmez Araştırma Ödülü'ne; Elektronik Mühendisliği Yüksek Lisans programından Tolg Dinç, Matematik Doktora programından Nurdagül Anbar ve Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik Doktora programından Zeynep Altıntaş layık görüldü.

Keplerin atılmasının ardından öğrenciler, Ayhan Sicimoğlu'nun canlı müziği ve dans gösterisiyle keyifli dakikalar yaşadılar. Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı danslara katılarak öğrencilerin mezuniyet sevincini paylaştı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sabancı Üniversitesi Mezunlarını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement