Sağanak Yağışlar Adilcevaz'da Hasara Neden Oldu - Son Dakika
Güncel

Sağanak Yağışlar Adilcevaz'da Hasara Neden Oldu

Sağanak Yağışlar Adilcevaz\'da Hasara Neden Oldu

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi.

15.10.2015 15:38

Bitlis'in Adilcevaz İlçesi'nde etkili olan sağanak yağış, yaşamı olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle ilçede çok sayıda cadde ve sokak sel suları altında kalarak büyük zarar gördü.

Adilcevaz'da dün geceden itibaren etkili olan sağanak yağış sele dönüşünce cadde ve sokaklar su altında kaldı. Sel nedeniyle içme suyu ve kanalizasyon isale hatlarının yanı sıra cadde ve sokaklar kullanılmaz hale geldi. İlçede sel nedeniyle Belediyeye ait iş makineleri cadde ve sokaklarda çalışma başlattı. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy ve Başkan Yardımcısı İzzet Ekem selden zarar gören yerlere giderek incelemelerde bulundu.

Belediye Başkanı Gürsoy, ilçede birçok yerin selden zarar gördüğü söyledi. Çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Başkan Gürsoy, şöyle dedi:

"Haber alır almaz ekiplerimizle araç gereçlerimizi zarar gören bölgelere yönlendirdik ve ekiplerimiz buralarda yaşanan aksaklıkların giderilmesi için çalışma başlattı. Selden dolayı kanal ve menfez tıkanmalarının yanı sıra özellikle Atatürk Mahallesi ve Sapan Taşı Mevkii'nde yollarımız sel nedeniyle tahrip olmuş durumdadır. Bu yollarda biriken çamurları temizlenmesi, dere yataklarının açılması ve yollarda oluşan çukurların doldurulması için ekiplerimiz aralıksız çalışmalarını sürdürüyor. Bazı kişilerin evleri, bağ ve bahçeleri de selden zarar gördü. Zararın 1.5 milyon TL civarında olduğunu tahmin etmekteyiz." - Adilcevazbitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sağanak Yağışlar Adilcevaz'da Hasara Neden Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement