Sağlık Bakanlığı'ndan 'İntihar Eden Doktora Soruşturma' İddiasına Cevap - Son Dakika
Güncel

Sağlık Bakanlığı'ndan 'İntihar Eden Doktora Soruşturma' İddiasına Cevap

Sağlık Bakanlığı\'ndan \'İntihar Eden Doktora Soruşturma\' İddiasına Cevap

Sağlık Bakanlığı, intihar eden Acil Tıp Asistanı Dr.

30.11.2012 20:10

Sağlık Bakanlığı, intihar eden Acil Tıp Asistanı Dr. Melike Erdem'le ilgili SABİM'e şikayette bulunulduğu, şikayet neticesinde soruşturma açıldığı şeklindeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Sağlık Bakanlığı tarafından, İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde geçici görevle çalışan Acil Tıp Asistanı Dr. Melike Erdem'in bugün görev yaptığı hastanede intihar etmesiyle ilgili iddialar hususunda açıklama yapıldı. Açıklamada, vefat eden doktorun ailesine ve sağlık camiasına baş ağlığı dilendiği bildirilerek, şunlar kaydedildi:

"Bu elim olay üzerinden kamuoyuna yansıyan Melike Erdem'le ilgili SABİM'e şikayette bulunulduğu, şikayet neticesinde soruşturma açıldığı şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. SABİM'e hayatını kaybeden hekim kardeşimizin ismiyle yapılmış bir şikayet bulunmamaktadır. Ancak İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan bir hasta ile ilgili 22 Kasım 2012 tarihinde bir başvuru olmuştur. Başvuru formu, SABİM tarafından ilgili hastaneye yönlendirilmiş ve hastaneden bilgi istenmiştir."

Konunun adli mercilerce soruşturulduğu ve Sağlık Bakanlığı'nca da idari soruşturmanın başlatıldığı ifade edilerek, "Sağlık camiamızı acıya sevk eden bu olayla ilgili idari ve adli soruşturmalar devam ederken, bir takım yorumlarla konuyu istismar anlamına gelecek yaklaşımlarda bulunmak etik ve vicdani değerlerle bağdaşmamaktadır. Hekim kardeşimiz Melike Erdem'e bir kez daha Allah'tan rahmet diliyoruz" denildi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sağlık Bakanlığı'ndan 'İntihar Eden Doktora Soruşturma' İddiasına Cevap - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement