Sahipleri tatile giden köpeklere "otel konforunda" hizmet - - Son Dakika
Güncel

Sahipleri tatile giden köpeklere "otel konforunda" hizmet -

Sahipleri tatile giden köpeklere "otel konforunda" hizmet -

Sahipleri tatile giden köpekler, artık demir kafeslere mahkum kalmayacak.

13.07.2014 14:05

MERVE YILDIZALP - Sahipleri tatile giden köpekler, artık demir kafeslere mahkum kalmayacak. Ankara'daki bir hayvan hastanesinde köpekler için oluşturulan köpek oteli, beş yıldızlı otelleri aratmıyor. Köpekler kendileri için tasarlanan odalarda, evlerindeymiş gibi televizyon izleyebiliyor, yataklarında uyuyabiliyor, oyun oynayabiliyor.

Veteriner Hekim Dr. Tarkan Demir, çalıştığı hayvan hastanesinde köpeklere otel konforunda bakım hizmeti vermeye başladıklarını belirtti.

Hastanedeki köpek otelinin alışılmış olandan farklı olduğunu dile getiren Demir, kedi ve köpeklerin refahını sağlamak için böyle bir otel yapmayı düşündüklerini söyledi.

Köpek otelinin "beş yıldızlı" oteller gibi olduğunu ifade eden Demir, "Bugüne kadar köpek otellerinde köpekler kafeslerde kalıyorlardı. Kafeste kaldıkları zamanda stres yaşıyorlardı. Sahipleri tatile gittiğinde çok iyi şartlarda olmayan demir kafeslerin içinde ve soğuk mekanlarda kalıyorlardı. Köpeklerin sanki evlerindeymiş gibi bir ortam sağlamaya çalıştık" diye konuştu.

Köpek otelini dizayn ederken ev ortamı gibi olmasını istediklerini anlatan Demir, her odada televizyon, yatak, halı bulunduğunu belirtti.

-"Köpekler kendi evlerindeymiş gibi davranıyor"

Demir, köpeklerin kendi evlerindeymiş gibi davrandıklarını, çok keyifli vakit geçirdiklerini, sahiplerinin de durumdan mutlu olduğunu aktardı.

Odaların sadece otel hizmeti vermediğini belirten Demir, ameliyatlardan sonra köpeklerin bakımlarına da bu odalarda devam edildiğini söyledi.

Köpeklerin odalarda iyileşme sürelerinin daha hızlı olduğunu, sahipleriyle aynı odada kalabildiklerini ifade eden Demir, odalarının on beş köpek bakabilecek kapasitede olduğunu, köpeklerini uzun süre bırakacak olanların önceden randevu almalarını istedi.

Demir, kediler için de yine ev şartlarını aratmayan odaların olduğunu, köpeklere gösterilen özenin kedilere de gösterildiğini söyledi.

Hastanede sadece kalma hizmeti değil, traş ve banyo hizmetleri de yapıldığını belirten Demir, bu talepler için de randevu alınması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sahipleri tatile giden köpeklere 'otel konforunda' hizmet - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement