Sakarya'da Hayalet Evleri Terk Edene TOKİ Konut Yapacak - Son Dakika
Güncel

Sakarya'da Hayalet Evleri Terk Edene TOKİ Konut Yapacak

Sakarya\'da Hayalet Evleri Terk Edene TOKİ Konut Yapacak

17 Ağustos 1999 depreminde kayıtlara orta hasarlı olarak geçen binaların yıkılması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile 466 adet konut inşa ediliyor.

14.05.2012 15:51

17 Ağustos 1999 depreminde kayıtlara orta hasarlı olarak geçen binaların yıkılması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile 466 adet konut inşa ediliyor. Projeyle birlikte orta hasarlı binaların sahipleri tarafından boşaltılmaları öngörülüyor.

Sakarya Valiliği tarafından alınan kararla, 5 Aralık 2011'de kamu hizmetleri durdurulan orta hasarlı binaların yıkılması için Sakarya Büyükşehir Belediyesi TOKİ ile önemli bir projeye imza atıyor. Proje çerçevesinde 100 metrekarelik yeni 466 konut yapılacak. Sayı gelen talebe göre değiştirilebilecek. Proje ile orta hasarlı binaların bir an önce yıkılarak deprem dönüşüm çalışmalarında önemli bir mesafe alınması hedefleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis oturumunda konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Aralık ayında Van depreminin ardından Başbakanımızın ortaya irade koymasıyla iş belediyelere kalmıştı. Bizde bu vesile ile TOKİ'ye bir teklif sunduk. Daha önce Dorukkent'te bin civarında bina yapmış,

2 bin kişilik yer elimizde boş

duruyordu.Biz bu yeri orta hasarlı binalar ve depremde hasar görmemiş olmasına rağmen tehlike arz eden yapılarda oturan vatandaşlara bina yapılması kaydı ile bedelsiz olarak TOKİ'ye vermeyi teklif ettik. Sosyal belediyecilik anlayışı gereği böyle bir adım attık. Bu konuda bize TOKİ'den olumlu cevap geldi. Arazinin 54 bin metrekaresinde 466 konut yapmak üzere prensipte kabul ettiler. Bunun detaylarını TOKİ ile görüşeceğiz. Orta hasarlı binalar ya da olası depremde risk taşıyanlara öncelik tanınacak. Bu şartlar özel şartlar olacak. Orta hasarlı bina sahipleri için daha uygun şartlar da konut yapılacak."

Sakarya'da halen bin 300 orta hasarlı konut bulunuyor. Sakarya Valiliği tarafından yürütülen çalışmalarla bu konutlara Aralık ayından itibaren su, elektrik ve doğalgaz gibi kamu hizmeti verilmiyor. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sakarya'da Hayalet Evleri Terk Edene TOKİ Konut Yapacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement