Saldırganın Cesedi 7 Saat Sonra Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Saldırganın Cesedi 7 Saat Sonra Kaldırıldı

Saldırganın Cesedi 7 Saat Sonra Kaldırıldı

Kopenhag'da önce İsveçli Karikatürist Lars Vilks'in katıldığı İfade Özgürlüğü ve Radikalizm konulu toplantının yapıldığı Barut Fıçısı binasına kalaşnikoflu saldırıda bulunarak 3 polisi yaralayan ve 55 yaşındaki Film yapımcısı Finn Nörgaard'ı öldüren, daha sonra şehir merkezindeki Sinagog'a silahlı saldırıda bulunarak iki polisi yaralayan ve 37 yaşındaki Dan Uzan adında görevli bir Yahudi'yi öldüren saldırganın cesedi, saat 04.30 sıralarında öldürüldüğü caddeden saat 11.30 gibi kaldırıldı.

15.02.2015 18:16

Kopenhag'da önce İsveçli Karikatürist Lars Vilks'in katıldığı İfade Özgürlüğü ve Radikalizm konulu toplantının yapıldığı Barut Fıçısı binasına kalaşnikoflu saldırıda bulunarak 3 polisi yaralayan ve 55 yaşındaki Film yapımcısı Finn Nörgaard'ı öldüren, daha sonra şehir merkezindeki Sinagog'a silahlı saldırıda bulunarak iki polisi yaralayan ve 37 yaşındaki Dan Uzan adında görevli bir Yahudi'yi öldüren saldırganın cesedi, saat 04.30 sıralarında öldürüldüğü caddeden saat 11.30 gibi kaldırıldı. Bazı Türkler Dan Uzan'ın Türk asıllı olabileceğini belirtirken, polis kimlik konusunda daha geniş açıklama yapılamayacağını bildirdi. Polis baskınlara devam ederken, haber hazırlandığında Norrebro semtinde Ortadoğulu gençlerin kullandığı İnternet Cafe'ye baskın düzenleyerek çok sayıda genci gözaltına aldı.

SURİYE VE IRAK'A GİTMİŞ

Sabah saatlerinde ise Polisin teknik elemanları saldırganın öldürüldüğü yerde teknik incelemelerine devam ederken, Gizli Servis PET'ten Jens Madsen, öldürülen şahsın kimliğini kesin olarak tespit ettiklerini ancak teknik inceleme bitmeden saldırganın öldürülen kişi olduğunu yüzde yüz söylemeyeceklerini söyledi. Soruşturmayı yürüten Emniyet Müdürlerinden Thorkild Fogde, saldırıda kullanılan silah ve giysilerin de bulunduğunu belirterek, saldırganın daha önce Suriye, Irak gibi ülkelere ziyarette bulunduğunun tespit edildiğini söyledi. Thorkil Fogde, "Saldırganın Pariste Charlie Hebdo olayından esinlendiği ve IŞİD'in propagandasını yapmak istediği görülüyor. Saldırının ardında bir örgütü olduğunu sanmıyoruz" dedi. Saldırganın olaydan önce ilişki halinde olduğu kişilerin ifadelerinin alındığını belirten polis, kimliği, milliyeti hakkında açıklama yapmanın erken olduğunu bildirdi.

Polis şehrin çeşitli yerlerinde yürüttüğü operasyonlar sırasında bir genci daha gözaltına aldı. Yakalanan gencin olayla ilişkisi araştırılıyor.

DANİMARKA TÜM DİNLERİN ÖZGÜRCE İCRA EDİLDİĞİ ÜLKEDİR

Öte Yandan, Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve beraberinde Fransa Büyükelçisi Francois Zimeray ve Danimarka Adalet Bakanı Mette Frederiksen ile ilk saldırının yapıldığı Barut Fıçısı adlı binayı ziyaret ederek bilgi aldı, çiçek bıraktı. Fransa Büyükelçisi Francois Zimeray, saldırı sırasında konuşmasını yeni bitirmiş olduğunu belirterek içeride yaşananları anlattı. Büyükelçi Zimeray saldırıdan çok kısa bir süre önce binaya geldiğini belirterek, hayatta olmasının mucize olduğunu söyledi. Başbakan Helle Tpörning Schmidt, Sinagog'u ziyaret ederek çiçek bıraktı. Schmidt, Yahudilerin Danimarka'nın bir parçası olduğunu ve acılarını paylaştığını belirterek, "Danimarka tüm dinlerin özgürce icra edildiği bir ülkedir ve öyle olmaya da devam edecektir" dedi. Kraliçe Margrethe de saldırılardan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, polisleri kutladı ve sağduyu çağrısında bulundu. Saldırıların yapıldığı Barut Fıcısı ve Sinagog'a ziyaretçiler çiçekler bırakmaya başladılar.

Danimarkalı İnge adındaki kadın DHA'ya yaptığı açıklamada göçmenlere karşı bakışının değişmediğini belirterek, "Saldırı benim göçmenler hakkında düşüncelerimi değiştirmedi ama, ülkemize uyum sağlayan insanlar her zaman hoş geldiler ama uymak istemeyenler buradan gidebilirler" dedi. Suzan adındaki kadın da "Ben ilk olayın meydana geldiği yere komşuyum hiç böyle şeyler yaşamamıştık. Otomatik silahlı polisler bizi endişelendiriyor. Savaştan beri hiç böyle şeyler yaşamadık. Danimarkalı katiller de var. Benim göçmenlere bakışım değişmedi. Ülkemizde herkese yer var. Böyle hasta kafalılar her toplumda var" diyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Saldırganın Cesedi 7 Saat Sonra Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement