'Sanayide Sera Gazı Yönetimi' - Son Dakika
Güncel

'Sanayide Sera Gazı Yönetimi'

\'Sanayide Sera Gazı Yönetimi\'

ESCARUS, bilgi birikimi ve uzmanlığıyla Türk iş dünyasına öncülük ediyor

03.05.2013 16:51

Sürdürülebilir danışmanlık alanında hizmet veren ESCARUS, BSI işbirliğiyle 'Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Yönetmeliği'nin endüstriye etkilerinin değerlendirildiği 'Sanayide Sera Gazı Yönetimi' başlıklı bir panel gerçekleştirdi.

Global, çevresel ve sürdürülebilir yaklaşımları, Türk iş dünyasına entegre etmek üzere kurulmuş bir TSKB iştiraki olan Escarus ve dünyanın ilk standardizasyon kurumu olan BSI öncülüğünde, 2 Mayıs Perşembe günü, Mövenpick Otel'de 'Sanayide Sera Gazı Yönetimi' başlıklı bir panel düzenlendi.

Panelde, devlet kuruluşları, iş dünyası ve uzmanlar bir araya gelerek, Türkiye'nin iklim değişikliğine yönelik çalışmalarında bir dönüm noktası olarak görülen 'Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Yönetmeliği'ni değerlendirdi. İş Dünyası ve Sürdürülebilir Kalkınma Derneği (SKD) ve Küresel İlkelere Sözleşmesi Türkiye Ağı'nın destek olduğu etkinlikte, iklim değişikliği ile mücadelede sürdürülebilirliğin önemi vurgulandı.

TSKB Kıdemli Genel Müdür Yardımcısı Orhan Beşkök'ün açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan Orhan Solak, "Sera Gazı Emisyonlarının Takibi Hakkında Yönetmelik'' konusunda kısa bir sunum gerçekleştirdi.

Etkinliğin öğleden sonraki bölümünde, Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi Nilgün Cılız moderatörlüğünde, Akçansa Genel Müdürü Hakan Gürdal, Arçelik A.Ş. Enerji ve Çevre Yöneticisi Fatih Özkadı, Eczacıbaşı Yapı Gereçleri Pazarlama Direktörü Orçin Egemen, Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Ulusal Ağı Temsilcisi Yılmaz Argüden ve REC Türkiye Ofisi Direktör Yardımcısı Kerem Okumuş'un konuşmacı olarak katıldığı bir panel düzenlendi.

Küresel ısınmanın uzun vadede getireceği sonuçlar nedeniyle, iklim değişiminin günümüzün en önemli sorunlarından biri haline geldiğini belirten Escarus Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hülya Kurt, "Türkiye, yayınlanmış olan bu yönetmelik ile iklim değişikliğinin önlenmesi konusunda önemli bir adım atıldı." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Sanayide Sera Gazı Yönetimi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement