Sanıktan Hakime "Ben Akıllıyım Beni Serbest Bırakın" - Son Dakika
Güncel

Sanıktan Hakime "Ben Akıllıyım Beni Serbest Bırakın"

Sanıktan Hakime "Ben Akıllıyım Beni Serbest Bırakın"

Adana'da annesi ve ablasını öldüren şahsın akıl hastası olduğu ortaya çıkarken, duruşmada zanlı hakime "Ben akıllıyım beni serbest bırakın" diye yalvardı.

05.06.2012 15:01

Adana'da annesi ve ablasını öldüren şahsın akıl hastası olduğu ortaya çıkarken, duruşmada zanlı hakime "Ben akıllıyım beni serbest bırakın" diye yalvardı.

Edinilen bilgiye göre olay, Yüreğir ilçesine bağlı Doğankent Beldesi Yunusoğlu Mahallesi'nde meydana geldi. Adana Dr. Ekrem Tok Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden tedavi gören Ramazan Yavuz, 11 Şubat'ta 'iyileştin' denilerek taburcu edildi.

26 Şubat'ta ise gece yarısı uyuyan annesi Sultan Yavuz (70) ile ablası Ayten Yavuz'u (28) kaleşnikof ile tarayarak öldürdü. 3 el annesine, 2 el da ablasına sıktıktan sonra kaçıp mezarlıkta jandarmalarca yakalanıp tutuklanan anne ve abla katili Yavuz hakkında Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme başkanı, Adana Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden sanık Yavuz hakkında şizofren hastası olduğu yönünde gönderilen raporu okudu.

2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmaya başlayan Yavuz, akıllı olduğunu söyledi. Anne ve ablasını bir anlık öldürdüğünü belirten Yavuz, "Niye herkes benden kaçıyor, uzaklaşıyor? Ben hasta değilim. Olay günü lavaboya giderken annem peşimden geldi, 'Deli Ramazan her yeri pistletmişsin' dedi. Ablam da doktorlar 'iyileşti' demesine rağmen beni devamlı hastaneye götürüp yatırıyordu. Kaleşnikof babama aitti. Duvarın içinde saklıyordu. Alıp, üzerime geldikleri için ateş ettim. Ben iyiyim, beni bırakın" dedi.

Mahkeme Başkanının 'Silah kullanmayı nereden öğrendin?" diye sorması üzerine Yavuz, "Kuş avlardım. Deli adam silah kullanmasını bilir mi? Ben akıllıyım, beni serbest bırakın" diye cevap verdi. Duruşmaya gelen ağabeyi Erol ise kardeşinin 8 yıldır tedavi gördüğünü söyledi. Kardeşinden şikayetçi olmadığını belirten ağabey Yavuz, "Son zamanlarda iyileşme belirtileri gösterdi. Annem dayanamayıp, 'git eve getir. İlaçlarını evde kullanır' dedi. Eve getirdim. Mahalledeki çocuklar 'Deli sen yine mi çıktın?' diye dalga geçmişler. Bundan bizi sorumlu tutuyordu. Sabah ilacını verdim. Dilinin altında sakladı. Lavobada ilacı çıkardığını gördüm. Annem, 'Oğlum ilacını neden içmedin? Seni hastaneye mi yatıralım" deyince sinirlendi. Akşamda ablamın sesiyle uyandım. Kalktığımda annem ve ablamı öldürmüştü" dedi.

Mahkeme Başkanı, Yavuz'u kesin akıl hastası olup olmadığının belirlenmesi için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na sevk edilip duruşmayı ertelemesinin üzerine Yavuz, "Ben akıllıyım. Ne olur beni hastaneye göndermeyin. Gitmek istemiyorum" diye yalvardı. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sanıktan Hakime 'Ben Akıllıyım Beni Serbest Bırakın' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement