Şanlıurfa'da 350 Bin Kişi Okuma-Yazma Bilmiyor - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 350 Bin Kişi Okuma-Yazma Bilmiyor

Şanlıurfa\'da 350 Bin Kişi Okuma-Yazma Bilmiyor

Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, Her Yıl 55 Bin Yeni Öğrencinin Kayıt Yaptırdığı Kentte 350 Bin Kişinin İse Okuma ve Yazma Bilmediğini Söyledi.

10.08.2010 14:16

ŞANLIURFA Valisi Nuri Okutan, her yıl 55 bin yeni öğrencinin kayıt yaptırdığı kentte 350 bin kişinin ise okuma ve yazma bilmediğini söyledi.

Şanlıurfa Valiliği ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan 'Kızlar Okullaşıyor Projesi' kapsamında Eyyübiye Mahallesi'nde bulunan GAP Kız Teknik ve Meslek Lisesi'nde tören yapıldı. Törene, Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Emin Önen, Müfit Yetkin, Çağla Aktemur Özyavuz, Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Hasan Kaplan, İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ile halk katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'yla başlayan törende, öğretmenler tarafından eğitimin önemini vurgulayan skeçler sahnelendi.

HER YIL 55 BİN ÖĞRENCİ YENİ KAYIT YAPIYOR

Törende konuşan Şanlıurfa Valisi Nuri Okutan, kentte her yıl 55 bin öğrencinin okul için yeni kayıt yaptırdığını söyledi. Kentte derslik başına düşen öğrenci sayısının 53 olduğunu vurgulayan Vali Okutan, şunları kaydetti:

"Eğitim konusunda Türkiye ortalamasını yakalamak için 10 bin yeni dersliğe ihtiyacımız var. En azından her yıl bin derslik eğitime katılmalıdır. Geçen yıl bin civarında derslik kazandırdığımız ilimize bu yıl 700 derslik daha kazandırmayı planlıyoruz. Bu dersliklerimizin tamamı devlet desteğiyle yapılmadı. Bunların yapımında kimi öğretmenlerimizin maaşları, tarım işçiliği yaparak geçimini sağlayan vatandaşlarımızın ve hayırsever hemşerilerimizin büyük destekleri var. Kendilerine yürekten teşekkür ediyorum. Ancak bu çalışmalarımıza devam etmek zorundayız."

Kentte eğitim kampanyasına her kesimin destek vermesi gerektiğini belirten Vali Nuri Okutan, "Bu kentte derslik sorunu çözülsün, okul döneminde bir tane pamuk toplayan öğrenciyi tarlada göremeyeceksiniz. Bu şehirde 350 bin okur, yazar olmayan insan var. 650 bin insan da ilkokul mezunu değil. Bu tabloda suçlu ararsak birbirimizi yaralarız, incitiriz ama bu sorumluluk öncelikle şahsımındır diye düşünüyorum. Bunun farkındayım ve şikayet için konuşmuyorum. Ama ağır yükün altında olduğum için bu ifadeleri kullanıyorum. Bir araya gelsek, kol kola girsek bu tür yaşanan sorunların altından çıkabilecek konumdayız" diye konuştu.

TÜRKİYE'DE EN FAZLA ÖĞRENCİSİ OLAN 2'NCİ KENT ŞANLIURFA

Vali Okutan'ın ardından törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Hanifi Şahin ise Şanlıurfa'nın Türkiye'de İzmir'den sonra en çok öğrenciye sahip ikinci kent olduğunu ifade etti. Şahin, "Bunun için yeni dersliklere ihtiyacımız var. Son yıllarda derslik bakımından gerçekten önemli mesafeler katettik. Yeni eğitim yılında bin derslik hizmete girecek. Geçen yıl Açık Öğretimde, orta öğretim ve lise olmak üzere toplam 10 bin öğrenci görünüyordu. Bu sayı bu yıl 22 binlere ulaştı. Bu artış diğer okullarımızda da yaşanmaktadır. Kızların okullaşma oranı yüzde 10'lara varan artış yaşanıyor. Okul öncesinde inanılmazı başardık" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Nuri Okutan, Fen Lisesi'ni 488 puanla birincilikle kazanan Hümeyra Yakışma ve ailesini tebrik etti. Tören, kokteylle sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 350 Bin Kişi Okuma-Yazma Bilmiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement