Şanlıurfa'da Sıcak Hava - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da Sıcak Hava

Şanlıurfa\'da Sıcak Hava

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı kentte günlük yaşamı zorlaştırdı.

13.08.2014 15:12

Hava sıcaklığının 40 dereceye ulaştığı Şanlıurfa'da, gençler ve çocuklar yüzme havuzlarına girerek serinlemeye çalıştı.

Türkiye'nin en sıcak kentlerinden Şanlıurfa'da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığı günlük yaşamı zorlaştırdı. Gölgede 40 derece olarak ağustos ayının en yüksek değerinin ölçüldüğü kentte havanın hafta sonuna kadar daha da ısınması bekleniyor.

Sıcaklığın üst değere ulaştığı öğlen saatlerinde, yoğunluk yaşanan Atatürk Bulvarı ve Haşimiye Meydanı gibi merkezi yerlerin tenha olduğu gözlendi.

Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamayı tercih eden vatandaşlar, park ve bahçelerde vakit geçirmeye çalışırken, köylerdeki kimi çocuklar da uyarılara ve tehlikeye rağmen sulama kanallarında yüzerek serinlemeye çalıştı. Kent merkezinde ise Büyükşehir Belediyesi tarafından farklı mahallelerde yaptırılan ücretsiz havuzlar tercih ediliyor.

Büyükşehir Belediyesi havuz koordinatörü Muhittin Gürses, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 5 bölgede bulunan havuzlardan günde ortalama 600 kişinin faydalandığını söyledi.

Havuza gelen vatandaşlar da bölgede sık görülen boğulma vakalarının önüne geçebilmek için çocuklarını havuzlara yönlendirdiklerini kaydettiler. - Şanlıurfa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da Sıcak Hava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement