Saraybosna'da, "Balkan Sağlık Forum 2013" Başladı - Son Dakika
Güncel

Saraybosna'da, "Balkan Sağlık Forum 2013" Başladı

Saraybosna\'da, "Balkan Sağlık Forum 2013" Başladı

Foruma, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova ve Türkiye'den, kamu ve özel sağlık kurumlarının yetkilileri katıldı

07.09.2013 15:28

"Balkan Sağlık Forumu 2013", Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da başladı.

Bölgesel çapta düzenlenen ilk sağlık forumu olma özelliği taşıyan ve bu yıldan itibaren her yıl farklı bir Balkan ülkesinde düzenlenmesi planlanan foruma, Bosna Hersek, Karadağ, Sırbistan, Arnavutluk, Kosova ve Türkiye'den, kamu ve özel sağlık kurumlarının yetkilileri katıldı.

Forumun organizatörlerinden olan Minet Musiç, bu yıl ilk kez düzenlenen Balkan Sağlık Forumu'nu, ilerleyen yıllarda da düzenlemeyi planladıklarını ve bu plan dahilinde ikinci forumun,  gelecek yıl şubat ayında, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da düzenleneceğini söyledi.

Forumun amacının, bölge ülkelerindeki sağlık reformlarına vurgu yapmak ve sağlık alanında yapılması mümkün yatırım potansiyellerini değerlendirmek olduğunu kaydeden Musiç, "Bosna Hersek başta olmak üzere, tüm bölge ülkeleri, zengin doğal kaynaklara sahipler. Bu, sağlık turizmi için önemli bir özellik. Gelecekte bu özelliğimizi fırsata çevirmeliyiz" dedi.

Saraybosna Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ranko Çoviç, organizatörlere, Saraybosna'yı seçtikleri için teşekkür ederken, Saraybosna'daki sağlık turizminin yılda ortalama yüzde 15 oranında gelişme gösterdiğini söyledi.

Foruma, Türkiye Sağlık Bakanlığı'nı temsilen katılan Dr. Ayşe Turan, bir sonraki toplantının Belgrad'da düzenleneceğini hatırlatarak, o döneme kadar, Avrupa ve ABD'de uygulanan ileri sağlık yöntemleri üzerine çalışacaklarını belirtti.

Turan, "Hastaneler yapılabilir, bunların içine en yeni aletler de konulabilir ancak en önemlisi, bu aletleri en iyi şekilde kullanabilecek insanlar yetiştirmektir. Bosna Hersek ve Balkanlar, son derece genç bir nüfusa sahip. Biz, Türkiye olarak, bu kişilerin kaliteli bir şekilde yetiştirilmesi için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Balkan Sağlık Forumu 2013, yarın sona erecek. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saraybosna'da, 'Balkan Sağlık Forum 2013' Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement