Sarıkamış Türküsü - Son Dakika
Güncel

Sarıkamış Türküsü

Sarıkamış Türküsü

Sarıkamış Şehitleri Bahçelievler'de Anıldı

24.02.2011 16:01  Güncelleme: 16:03

TÜRKÜLERİN DİLİNDEN SARIKAMIŞTÜRKÜSÜ…

Sarıkamış Şehitleri Bahçelievler'de Anıldı

Osmanlı – Rus savaşında 96 yıl önce, Sarıkamış'ta donarak Şehit düşen 90 bin askerimiz için önceki akşam Bahçelievler'de anma töreni gerçekleşti.

Sarıkamış Allahüekber dağlarında -40 derecede donarak şehit düşen 90 Bin askerlerimizin ardından ailelerinin yaktığı türkülerin seslendirildiği anma programında duygular gözyaşı olup aktı. Çetin kış koşulları, açlık, hastalık ve yazlık kıyafetlerle verilen mücadelenin türkülerle anlatıldığı programda slayt ve Sarıkamış Sema gösterisi yapıldı, türküler ve şiirler okundu.

Mesut Mercan'ın sunuculuğunu üstlendiği gecede Sanatçı Recep ERGÜL' ün uzun yıllar süren derleme çalışmaları ile toparlayıp albümler haline getirdiği, Türkçe, Çerkesçe, Gürcüce, Lazca ve Kürtçe olarak tümü Sarıkamış üstüne yakılmış Türküler, Recep ERGÜL ile birlikte Bayar ŞAHİN (Gürcüce) ve Grup Nartların Sesi (Çerkesçe) tarafından seslendirildi.

Bahçelievler Yeni Sahne Kültür Merkezinde gerçekleşen anma programında konuşan Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'da "Bu Vatan için gözlerini kırpmadan canlarını feda eden Şehitlerimizi rahmetle, minnetle anarken, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Sarıkamış Türküsü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement