Savaştan Kaçıp, Erzurum'da Evlendiler - Son Dakika
Güncel

Savaştan Kaçıp, Erzurum'da Evlendiler

Savaştan Kaçıp, Erzurum\'da Evlendiler

Afganistan'da yaşanan iç savaştan kaçarak Erzurum'a gelen Lına-Sayed Sekandary çifti nikah masasına oturdu.

31.01.2013 12:42  Güncelleme: 12:36

Afganistan'da yaşanan iç savaştan kaçarak Erzurum'a gelen Lına- Sayed Sekandary çifti nikah masasına oturdu. Çiftin nikah şahitliğini merkez Yakutiye Belediye Başkanı AK Partili Ali Korkut ile Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) Başkanı Erdal Güzel yaptı. Erdal Güzel, çiftin evlilik cüzdanını 1.5 yaşındaki çocukları Mucip'e verdi.

Afganistanlı 36 yaşındaki Sayed Sekandary imam nikahı ile yaşadığı 18 yaşındaki hamile eşi Lına ile birlikte ülkesindeki savaştan kaçarak 2011 yılında Türkiye'ye geldi. Kaçak yollarla Türkiye'ye giren ve Erzurum'da sığınmacı olarak yaşamaya başlayan Lına- Sayed Sekandarl çiftinin burada bir erkek çocukları dünyaya geldi. Devlet korumasında olan çift, Yakutiye Belediyesi'ne evlenmek için başvuruda bulundu. Mensur Akdemir'in kıydığı nikahın şahitiğini Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut ile ERVAK Başkanı Erdal Güzel yaptı. Başkan Erdal Güzel çiftin evlilik cüzdanını 1.5 yaşındaki çocukları Mucip'e verdi. Mucep'ten de cüzdanı annesi aldı.

Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut bir ömür boyu mutluluk dilediği çifte gıda yardımında bulundu. Erzurum'a gelen 800 Afgan ile yakından ilgilenen ve onların 'büyükbabası' olarak bilinen ERVAK Başkanı Erdal Güzel de, "Heyecanlıyız ilk defa bir Afgan sığınmacının nikahına tanıklık ettik. Erzurum'a yerleşen Afganlı'ların dertleriyle dertlenmeye çalıştık ve onlara yardım elini uzattık. Kederlerine sevinçlerine ortak olduk. Bugün de bir mutluluğa ortak oluyoruz. Bunun mutluluğunu birlikte paylaştık. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi.

'AİLEMİN DE ŞAHİT OLMASINI İSTERDİM'

Erzurum'u ve Erzurumlu'ları çok sevdiklerini söyleyen Lına Sekandary de duygularını şöyle dile getirdi:

"Ülkemizde savaş vardı. Çok korkuyorduk. Sayed ile orada imam nikahı ile yaşıyorduk. O zaman 16 yaşındaydım. insan tacirlerine adam başı 4 bin dolar vererek kamyonla Erzurum'a geldik. Burada devlet bize bir ev kiraladı ve yaşamaya başladık. Maddi yönden iyi değiliz ama en azından ölüm riskimiz yok. 18 yaşını doldurunca hemen nikah masasına oturduk. Buruk bir sevinç yaşıyorum. Bu mutluluğuma Afganistan'da bırakmak zorunda kaldığım ailemin de şahit olmasını isterdim" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Savaştan Kaçıp, Erzurum'da Evlendiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement