Sayısız Çatışmalara Şahitlik Yapan Kule, Bilim İçin Öğrencilere Adandı - Son Dakika
Güncel

Sayısız Çatışmalara Şahitlik Yapan Kule, Bilim İçin Öğrencilere Adandı

Sayısız Çatışmalara Şahitlik Yapan Kule, Bilim İçin Öğrencilere Adandı

Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında açılan “Güçlükonak Bilim Kültür Evi” projesiyle sayısız çatışmalara şahitlik yapan güvenlik kulesi artık öğrencilere kaldı.

10.06.2014 16:19

Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinde Kalkınma Bakanlığı'nın desteklediği Sosyal Destek Projesi (SODES) kapsamında açılan "Güçlükonak Bilim Kültür Evi" projesiyle sayısız çatışmalara şahitlik yapan güvenlik kulesi artık öğrencilere kaldı.

Yıllarca sayısızca çatışmaların yaşandığı Gabar Dağı yakınlarında bulunun Güçlükonak ilçesinde güvenlik amaçlı yapılan 3 katlı kule, 11 metre yüksekliği ve 70 metrekare genişliği olan güvenlik kulesi artık bilim için öğrencilere verildi. Şırnak Valiliği koordinasyonunda, Güçlükonak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan "Güçlükonak Bilim Kültür Evi" projesiyle öğrenciler artık tüm eğitim faaliyetlerini bu kulede görüyorlar. Kule içerisinde bulunun, kütüphane, satranç sınıfı, internet sınıfı ve teleskop merkezi ile öğrenciler eğitim faaliyetlerini burada tamamlıyor. Güçlükonak Kaymakamı Halit Benek, çözüm süreci meyvelerini toplamaya başladıklarını söyledi. Kaymakam Halit Benek, "Daha önce burası güvenlik amacıyla yapılmış olan kuleyi bu tarz kütüphane internet, teleskop merkezi şekline dönüştürerek, çocukların hem araştırma yapmasını hem sorgulamasını ve bunu daha iyi tatbik etmesini sağladık. Bunun yanında da satranç oyunlarıyla eğlenmesini sağlamakla gurur duyuyoruz. Elbette çözüm sürecinin meyvelerini yavaş yavaş toplamaya başladık. İşte burası güvenlik yönüyle ön plana çıkan bir ilçeyken, şuanda güvenlik adına yapılan bütün yatırımları biz farklı alanlara dönüştürmek gibi bir durumla karşı karşıyayız. Allah kısmet ederse gene 700 bin liralık bir yatırım yapmayı düşünüyoruz. Daha kapsamlı bir kültür merkezi olacak. İçerisinde cep sineması olacak, tiyatro alanı olacak, çok amaçlı spor salonu olacak, onun yanında kafeteryası olacak, insanlar günü birlik gidip zamanını geçirebileceği bir alan olacak. Böylece bu çözüm süreciyle birlikte insanların sosyal hayatı tamamen değişmiş olacak. Öğrencilerimizin eğitim hayatı tamamen değişmiş olacak. İnşallah bu süreç bu şekilde devam eder ve biz de bu şekilde gitmeye devam ederiz" dedi.

Şırnak Valiliği Proje Koordinasyon Birimi Koordinatörü Yaşar Ürek, "Biz SODES kapsamında Güçlükonak bilim kültür ve uzay evine 101 bin liralık bir destek sağladık. Bu kapsamda gördüğünüz gibi daha önce güvenlik amacıyla yapılan kuleye bu gün öğrenciler arı gibi girip derslerini çalışıyorlar. Ödevlerini araştırıyorlar. Uzay bilimlerini inceleyebiliyorlar. Açıkçası bütün bunlar tabi ki çözüm sürecinin meyveleri. Şırnak Valiliği'nin koordinasyonunda devam eden bu SODES projemizi kaymakam beyinde destekleriyle biz bu şekle getirdik" diye konuştu.

Öğrenciler ise eskiden burada askerlerin nöbet tuttuğunu şimdilerde ise kütüphaneye dönüştürüldüğünü söyledi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sayısız Çatışmalara Şahitlik Yapan Kule, Bilim İçin Öğrencilere Adandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement