Şefika Kutluer'den Kosova'da Konser - Son Dakika
Güncel

Şefika Kutluer'den Kosova'da Konser

Şefika Kutluer\'den Kosova\'da Konser

Dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, Priştine'de konserve verdi.

05.11.2012 11:42  Güncelleme: 12:00

Dünyaca ünlü flüt sanatçısı Şefika Kutluer, Kosova Filarmoni Orkestrası'nın davetlisi olarak geldiği Priştine'de konserve verdi.

Gençlik Sarayı'nın Kırmızı Salonunda düzenlenen konserde Kosova Başbakan Yardımcısı Edita Tahiri, Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan, üst düzey yetkililer ve çok sayıda müziksever hazır bulundu. Japon Şef Toşhio Yanagişawa yönetimindeki Kosova Filarmoni Orkestrası'nın eşliğinde Şefika Kutluer konserin ilk bölümde Anadolu felsefesini yansıtan Yunus Emre uvertürünü icra etti. Kutluer, daha sonra Azarbayacanlı besteçi İliyaz Mirazyova'nın eselerini seslendirdi. Konserin ikinci bölümünde ünlü romantik besteci Tchaikovsky'nin Capriccio italia ve Uvertür 1812 adlı tanınmış iki eserini, Kosova Filarmoni Orkestrası ile birlikte icra etti. Konser sonunda 'sihirli flütü' olarak tanınan Şefika Kutluer dakikalarca ayakta alkışlandı. Kutluer'i, Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan, kutlayarak çiçek verdi . Ev sahibi Kosova Filarmoni Orkestrası Genel Müdürü Baki Yaşari ise Kutluer'i kutlarken, Türkiye'nin ünlü flüt virtüözünün Priştine'de verdiği konserin sanat açısından büyük önem taşıdığını ifade etti. Yaşari, Kutluer'in Türkiye'nin gururu ve flütün divası olduğunu ifade ederken, "O, aynı zamanda Kosova'nın da gururudur, çünkü babası Kosovalıdır" dedi.

Konserin ardından Şefika Kutluer, babası Sami Ariak'ın Prizren doğumlu olduğunu hatırlatarak, "Burası benim ikinci vatanım, ikinci evim. Seyirci harikaydı" diye konuştu.

Türkiye Büyükelçisi Songül Ozan, Kosova Filharmoni Orkestrası eşliğinde dünyaca tanınmış devlet sanatçısı, Şefika Kutluer'in çok güzel bir konser verdiğini, Türkiye ile Kosova arasında çok güzel sanat köprülerinin oluşturduğunu belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şefika Kutluer'den Kosova'da Konser - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement