Şehit Annesi: Başka Anneler Ağlamasın - Son Dakika
Güncel

Şehit Annesi: Başka Anneler Ağlamasın

Şehit Annesi: Başka Anneler Ağlamasın

Akil insanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti'nin ziyaret ettiği Erzurumlu şehit annesi Nezahat Binici, "Başka anneler ağlamasın." dedi.

01.06.2013 15:26  Güncelleme: 15:39

Akil insanlar Doğu Anadolu Bölgesi Heyeti'nin ziyaret ettiği Erzurumlu şehit annesi Nezahat Binici, oğlunun 7 yıl önce Anneler Günü'nde şehit olduğunu anımsatarak, "Başka anneler ağlamasın" dedi.

Akil İnsanlar Heyeti bugün ilk olarak Mahallebaşı ve Gülahmet semti esnafıyla MAGESDER'de bir araya geldi. 'Hayat bayram olsa' şarkısı eşliğinde karşılanan heyete beyaz kıyafetli kız çocukları çiçek verdi. Esnafla kahvaltı yapan heyet, daha sonra barış süreciyle ilgili görüşleri dinledi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Mahallebaşı semtindeki toplantıyı Emniyet Müdürü Halit Turgut Yıldız da yakından izledi. Bazı çocuklar heyeti görebilmek için elektrik panosunun üzerine çıktı.

Heyet, daha sonra Erzurum'da kanaat önderleri Mehmet Kırkıncı, Veli Velioğlu, Mustafa Ağrıman ve Eşref Hoca'yı ziyaret etti. Bu ziyaretlere basın mensupları alınmadı. Heyet üyelerinden Ayhan Ogan, Abdurrahman Kurt ve Sibel Eraslan 2006 yılında Şırnak'ın Küpelidağ mevkiinde vatani görevini yaparken şehit olan Muhammed Binici'nin evine gitti. Heyet üyesi Ayhan Ogan, baba Abdulrezzak ve anne Nezahat Binici ile barış süreci hakkında konuştu. Anne Nezahat Binici ise heyet üyesi Sibel Eraslan'a oğlunun Anneler Günü'nde şehit olduğunu belirterek "Başka anneler ağlamasın artık" dedi.

Oğlunun şehit olduğunu anlatırken gözyaşlarına hakim olamayan baba Abdulrezzak Binici "Bu süreç iyidir. Allahımız, dinimiz, peygamberimiz, kıblemiz, bayrağımız bir, lisan fark etmez. Tüm müslümanlar kardeştir. Zaten kardeşiz, aramıza niye ikilik girsin ki; ne var aramızda? Oğlumla birlikte 5 kişi şehit oldu. Takdiri ilahi böyleymiş. Barış sürecini destekliyoruz. Seviniyoruz. Çünkü biz kardeşiz. Niye bu devlitimizle hainlik yapılım, aramıza ikilik girmesin" diye konuştu. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Annesi: Başka Anneler Ağlamasın - Son Dakika


Advertisement