Şehit Askerin Mezarına Yakınlarından 48 Yıl Sonra Duygusal Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Şehit Askerin Mezarına Yakınlarından 48 Yıl Sonra Duygusal Ziyaret

Şehit Askerin Mezarına Yakınlarından 48 Yıl Sonra Duygusal Ziyaret

Vatani görevini 1968 yılında Çankırı'da yapıtğı sırada trafik kazası sonucu şehit olan ancak, cenazesi memleketi Ağrı'ya götürülemeyen ve bu kentte toprağa verilen Piyade er Filit Çetintaş'ın mezarı, belediye ekipleri tarafından bulundu.

12.01.2016 14:45

Vatani görevini 1968 yılında Çankırı'da yapıtğı sırada trafik kazası sonucu şehit olan ancak, cenazesi memleketi Ağrı'ya götürülemeyen ve bu kentte toprağa verilen Piyade er Filit Çetintaş'ın mezarı, belediye ekipleri tarafından bulundu. İsim karışıklığı nedeniyle mezarı bulunamayan şehidin ailesine haber verilmesi üzerine 48 yıl aradan sonra eşi Zeynep, oğlu Adem ile Çankırı'ya gelen ve kendisinden 3 yaş küçük kardeşi Ali, ağabeyinin mezarı başında dua edip, gözyaşı döktü.

Vatani görevini Çankırı'da yaparken 1968 yılında geçirdiği trafik kazasnda şehit olan piyade er Filit Çetintaş'in cenazesi, memleketi Ağrı'ya götürülemediği için Çankırı Şehitliği'nda toprağa verildi. Ailesinin isim karışıklığı nedeniyle bulmadığı mezarını, Çankırı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü görevlileri tespit etti. Şehit asker Çetintaş'ın mezarı hakkındaki bilgi, Çankırı Belediyesi tarafından ailesine bildirildi. Şehit Çetintaş'tan 3 yaş küçük kardeşi Ali, yanına eşi Zeynep ve oğlu Adem Çetintaş'ı da alıp, 48 yıl aradan sonra Çankırı'ya gelerek ağabeyinin mezarını ziyarette bulundu. Çetintaş ailesi, şehit askerin mezarı başında Kur'an-ı Kerim okuyup, dua ettikten sonra gözyaşı döktü.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, eşi Perihan Zeynep Dinç ile birlikte büyük bir buluşmaya tanık olduklarını söyledi. Başkan Dinç, belediye görevlilerinin yaptığı çalışma sonrası bu gerçeğin 48 yıl aradan sonra ortaya çıktığını anlatırken şöyle dedi:

"Ağrılı kardeşimiz 48 yıl önce şehit olmuştu. Park ve Bahçeler Müdürlüğümüzün hatimmatik projesinde mezarın kayıp olduğu ortaya çıktı. Buradaki Park ve Bahçeler Müdürümüz, Ağrı Askerlik Şubesi ile görüşerek hakikati ortaya çıkardı. Tarifsiz bir duygu yoğunluğu yaşıyorum. Şehidimiz, kardeşi, yeğeni ve yengesiyle bugün buluştu. Bu, tarifi imkansız bir duygu. Ben tüm şehitlerimize gani gani rahmet diliyorum."

Şehit kardeşinin mezarını yıllardır görmek istediği halde bugüne kadar bulamadıklarını belirten Ali Çetintaş ise duygusal anlar yaşadıklarını söyledi. Kardeşinin adresini bulup, şimdi misafir olarak yanına geldiklerini belirten Çetintaş, "Kardeşimin şehit olduğunda haber aldık, ancak ben o tarihçe küçüktüm, cenazeyi Ağrı'ya getirmediler, buraya defnettiler. Uzun yıllar araştırmadık, sormadık, bugüne kaldı. Yerini yeni öğrenip geldik" diye konuştu.

Şehitdin yeğeni Adem Çetintaş ise 48 yıl sonra amcasına kavuştuklarını belirterek, imkansızlık nedeniyle mezarını bulamadıklarını, belirterek, "Artık gözümüz arkada değil. Babam ve annem çok mutlu" dedi. - Çankırı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Askerin Mezarına Yakınlarından 48 Yıl Sonra Duygusal Ziyaret - Son Dakika


Advertisement