Şehit Er Toprağa Verildi - Son Dakika
Güncel

Şehit Er Toprağa Verildi

Şehit Er Toprağa Verildi

Başkale'deki Kazada Şehit Olan Er Memleketi Adana'da Törenle Son Yolculuğuna Uğurlandı.

06.12.2010 15:28

VAN'ın Başkale İlçesi'nde geçen cumartesi içinde bulunduğu askeri aracın kamyonla çarpışması sonucu meydana gelen kazada şehit olan piyade er 21 yaşındaki Gökhan Albay için memleketi Adana'da tören düzenlendi. Şehit erin annesi Ayşe Albay, Kürtçe ağıtlar ile karşıladığı oğlunun tabutuna selam vererek, "2 oğlum daha var gerekirse onlar da şehit olsun" dedi.

Merkez Sabancı Cami'nde öğlen namazının ardından düzenlenen törene Adana Vali vekili Fikret Deniz, Merkez Yüreğir İlçe Kaymakamı Abdullah Dölek, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan,

AKP İl Başkanı Mustafa Kebude, askeri yetkililer ile şehitin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Asker Hastanesi'nde bulunan şehidin cenazesi sabah saatlerinde alınarak önce Bahçelievler Mahallesi'ndeki baba evine götürüldü. Daha sonra Sabancı Merkez Cami'ne götürülen şehidin cenazesi, annesi ve yakınları tarafından Kürtçe ağıtları ile karşılandı.

Burada büyük oğulları Mahmut ve Halil'e sarılarak şehit oğluna asker selamı veren Ayşe Albay, "Benim oğlum şehit oldu, ne mutlu bana. İki oğlum daha var. Ağabeyleri var. Gerekiyorsa onları da şehit veririm. Yeter ki vatan bölünmesin, kardeşlik olsun" dedi. Babası Veysel Albay'da oğlu ile 10 gün önce konuştuğunu söyledi. Oğlunun izne gelmesini beklerken cenazesinin geldiğini söyleyen Albay, "Annesine, 'Belki burada şehit olurum' demiş. Benimle 10 gün önce konuşmuştu. Bana, 'Anneme ve sana cep telefonu aldım. Size onları getireceğim. Askerliğim biran önce bitsin. Gelip hemen bir tamirci dükkanı açıp seni rahat ettireceğim' diyordu. Ama olmadı. Dediği gibi geldi, ama cenazesi geldi. Vatan sağolsun" dedi. Şehidin ağabeyi Mahmut Albay kardeşinin fotoğrafına sarılıp ağlarken, kız kardeşleri Bahar Albay ise ağabeyinin tabutuna çiçek bırakıp gözyaşı döktü. Kılınan namazının ardından Şehit er Gökhan Albay'ın cenazesi, asker arkadaşlarının omzunda, cenaze aracına götürüldü. Şehidin cenazesi daha sonra gözyaşları arasında Buruk Mezarlığı'ndaki aile kabristanlığında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şehit Er Toprağa Verildi - Son Dakika


Advertisement