Şehit Oğlunun, Doğum Gününü Kutladı - Son Dakika
Güncel

Şehit Oğlunun, Doğum Gününü Kutladı

Şehit Oğlunun, Doğum Gününü Kutladı

Erzincan'da 4 yıl önce şehit olan Abdullah Aydın Emer'in annesi, oğlunun doğum gününü mezarı başında kutladı.

10.07.2012 10:36  Güncelleme: 10:46

Erzincan'da 4 yıl önce teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu şehit olan Abdullah Aydın Emer'in annesi Tülay Yaşar, oğlunun doğum gününü çok sevdiği Beşiktaş renkleriyle yaptırdığı yaş pastayla mezarı başında kutladı. Oğlunun kabristanının bulunduğu şehri terk etmemek için eşinden bile boşanan anne Yaşar, "O şehit olduktan sonra benim için hayat bitti" dedi.

Kocaeli Üniversitesi Biyoloji Bölümü'nde okurken eğitimini yarıda bırakıp vatani görevini yapmak üzere askere giden Abdullah Aydın Emer, terhisine 92 gün kala Erzincan'ın Kemah ilçesinde teröristlerin yola döşediği mayının patlaması sonucu 9 arkadaşıyla birlikte şehit oldu. Abdullah Aydın Emer'in annesi Tülay Yaşar (42), oğlu şehit olduktan sonra oğlunun kabristanının bulunduğu şehri terk etmemek için eşinden boşandı. Acılı anne oğlunun şehit olmasının üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen her yıl mezarı başında doğum gününü kutluyor. Elinde çiçek ve oğlunun fanatiği olduğu Beşiktaş renklerinden yaptırılmış yaş pasta ile şehidin çok sevdiği "fikri" isimli kuşu ile Asri Mezarlıkta bulunan şehitliğe gelen anne önce mezarı başında dua etti. Şehit annesi ardından getirdiği yaş pastayı oğluna göstererek, "Bak oğlum ben geldim senin doğum gününü unutmadım doğum günün kutlu olsun" dedi.

"O ÖLMEDİ YAŞIYOR"

Şehit annesi Yaşar, oğlunun ölmediğini hala yaşadığını şuan kendisinin yanında olduğunu söyleyerek, "Oğlum doğduğu günden bugüne her yıl mutlaka doğum gününü kutlarız. Ben ona her zaman çok sevdiği Beşiktaş renklerinden yaş pasta yaptırırdım. Bu durum şehit olduktan sonrada devam etti. Ben bu kez yaş pasta yaptırıp mezarına getirerek doğum gününü kutlamaya devam ettim. Oğlumu çok özlüyorum. Haftada en az 3 kez oğlumun mezarına geliyorum. O şehit olduktan sonra benim için hayat bitti" diye gözyaşı döktü.

Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Adana Şubesi Başkanı Ersin Güluçar, ise bölücü terör örgütü PKK nedeniyle birçok annenin perişan olduğunu ancak buna rağmen hala bebek katili Abdullah Öcalan'a ev hapsinin konuşulduğunu belirterek, "İşte bir annenin hali. Oğlunun doğum gününü mezarda kutluyor. Buna sebep olan Öcalan için ev hapsi konuşuluyor. Biz bunu kabul etmiyoruz" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şehit Oğlunun, Doğum Gününü Kutladı - Son Dakika


Advertisement