Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yekebağcı'nın Babaevinde Yas - Son Dakika
Güncel

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yekebağcı'nın Babaevinde Yas

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı'nın Kars'taki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

22.12.2016 14:36

Fırat Kalkanı Harekatı'nda şehit düşen Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı'nın Kars'taki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yekebağcı'nın şehadet haberi, kentin Susuz ilçesi Ortancı İnkılap Mahallesi'nde oturan babası Zeki ve annesi Fikriye Yekebağcı'ya, Susuz Kaymakamı Yusuf İzci, Susuz Belediye Başkanı Murat Uray, askeri yetkililer ve sağlık ekiplerince verildi.

Acı haberi alan şehidin annesi ve baba ile yakınları büyük üzüntü yaşadı.

Haberin duyulmasının ardından şehidin evi ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı, taziye çadırı kuruldu.

Bekar olan ve biri kız 2 kardeşi bulunan şehit Ömercan Yekebağcı'nın Sarıkamış 57. Komando Tugayı Komutanlığında görevli iken yaklaşık bir ay önce Fırat Kalkanı Harekatı'nda görev aldığı öğrenildi.

Belediye Başkanı Uray, aileye taziyede bulunduktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, "Ailesi bizi görünce olayı anlamıştı, acımız büyük, tüm ülkenin başı sağ olsun. Gerçekten söylenecek bir şey yok. Bu olay diğer olaylardan farklı bir olay değil, terör olayı. Mazlum Suriye halkına yardım için giden askerlerimiz şehit olmuştur, acımız büyüktür, başımız sağ olsun." dedi.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin desteğiyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) tarafından Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı sırasında dün Halep kentine bağlı El Bab bölgesi yakınlarında, aralarında Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Ömercan Yekebağcı'nın da bulunduğu 14 asker şehit olmuştu.

Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yekebağcı\'nın Babaevinde Yas
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Çavuş Yekebağcı'nın Babaevinde Yas - Son Dakika


Advertisement