Şehit ve Gaziler Için Oluşturulan "Trt Şükran Anıtı" Açıldı - Son Dakika
Güncel

Şehit ve Gaziler Için Oluşturulan "Trt Şükran Anıtı" Açıldı

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimininde TRT İstanbul Müdürlüğünün Harbiye binasının işgal edilmesine karşı mücadele eden şehit ve gaziler için oluşturulan "TRT Şükran Anıtı" açıldı.

11.07.2017 20:48

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimininde TRT İstanbul Müdürlüğünün Harbiye binasının işgal edilmesine karşı mücadele eden şehit ve gaziler için oluşturulan "TRT Şükran Anıtı" açıldı.

Harbiye'deki açılış töreninde, şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu, dua edildi. Daha sonra 15 Temmuz darbe girişimini anlatan belgesel gösterildi.

TRT Genel Müdür Yardımcısı Fethi Fahri Kaya, törende yaptığı konuşmada, darbe girişimi sırasında FETÖ mensuplarının TRT binalarını da bastığını anımsattı.

Ulus yerleşkesindeki TRT binasının halk ve emniyet yetkililerinin direnişiyle kurtarıldığını ifade eden Kaya, şunları kaydetti:

"Harbiye binamızda ise darbecilere karşı direnenler arasında şehit ve gazilerimiz oldu. O gece halk, işgali protesto etmek, Türk ordusu içinde saklanmış hainleri ortaya çıkarmak için toplanmıştı. Gözü dönmüş hainler kendi insanlarına uzun namlulu silahlarla saldırdılar. 15 Temmuz'da Harbiye yerleşkemizde şehit olan, gazi düşen kahramanlarımıza bir şükran ifadesi olarak bu anıtı yaptık."

TRT İstanbul Müdürü Doç. Dr. Abdulhamit Avşar da darbecilerin 15 Temmuz'da işgal edemedikleri bazı şeylerin olduğunu dile getirerek, "Millet işgal işgali protesto için toplanmaya başlanmıştı. Harbiye'de toplanan halkı ihanet kurşunları bekliyordu. Halkın üzerine burada ateş ettiler ve şehit ve yaralılarımız oldu. Bundan dolayı tüm şehit ve gazilerimizin hatıralarına anıt dikmeye karar verdik." dedi.

Şehit Fahrettin Yavuz'un ağabeyi Fuat Yavuz ise TRT tarafından böyle bir anıt oluşturulmasının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Kendilerine ilgi alaka gösterenlere teşekkür eden Yavuz, "15 Temmuz'u sabahlara kadar anlatsan bitiremezsiniz. Biz şehit ailesi olarak bu vatana bir evlat verdik. Bu süreçten rahatsız değiliz. Vatanımızın sağ olması, bugün burada bu topluluğun toplanıp da bu konuşmayı yapabilmemiz şehit ve gazilerimiz ile o gün sokağa çıkan bütün arkadaşlarımızın sayesindedir. " ifadelerini kullandı.

Şehit Murat Demirci'nin eşi Vildan Demirci de "Eşimin, diğer şehitlerin ve gazilerin anıtı yapıldı ve isimleri tekrar yaşatılıyor. Bir şehit eşi olarak artık ağlamıyorum. Şehit eşi olmanın gururu ve şerefini yaşıyorum." dedi.

Faslı Şehit Cevad Merun'un eşi Amina El Kamali de bütün şehitlerin ruhuna rahmet dileyerek, "Bu darbe girişimin başarısızlığa uğramasından seviniyoruz. Türk halkına çok teşekkür ediyorum. Türk halkını çok seviyorum." diye konuştu.

Konuşmaların ardından darbe girişimi gecesi TRT Harbiye binasında şehit ve gazilerin isminin yer aldığı "TRT Şükran Anıtı" açıldı.

Törene, AK Parti İstanbul Milletvekili Fatma Benli, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda kişi katıldı.

Şehit ve Gaziler Için Oluşturulan "Trt Şükran Anıtı" Açıldı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehit ve Gaziler Için Oluşturulan 'Trt Şükran Anıtı' Açıldı - Son Dakika


Advertisement