Sel Suları Duvarı Yıkıp Eve Doldu, 4 Kişi Ölümden Döndü - Son Dakika
Güncel

Sel Suları Duvarı Yıkıp Eve Doldu, 4 Kişi Ölümden Döndü

Sel Suları Duvarı Yıkıp Eve Doldu, 4 Kişi Ölümden Döndü

Ordu'da meydana gelen sel felaketinde, Mustafa Yıldız ve ailesinin ölümden kıl payı kurtulduğu anlaşıldı.

11.07.2016 14:39

Ordu'da meydana gelen sel felaketinde, Mustafa Yıldız ve ailesinin ölümden kıl payı kurtulduğu anlaşıldı.

İstanbul'da yaşayan Mustafa Yıldız eşi ve çocuğu ile birlikte bayram tatili için memleketi Fatsa İlçesi Aslancami Mahallesi'nde yeni yaptırdıkları eve geldi. Geçen hafta meydana gelen sel felaketinde Yıldız ailesi ölümden döndü. Yalnızca 3 gün kaldıkları müstakil evde sel sularına yakalanan aile büyük şok yaşadı. Evlerinin giriş katındaki yatak odasında bulunan mermer ustası Mustafa Yıldız (48) ve eşi Nurşen Yıldız (45) yağmurun şiddetlenmesi üzerine uyandı. İçeri su sızdığını fark edince yağmur sularını durdurmaya çalıştı. Çiftin yatak odasından evin hol kısmına geçmesinin ardından yatak odasının iki duvarı sel sularıyla yıkıldı.

YAMAÇTAN İNEN TOPRAK EVE DOLDU

İçeri dolan su ve çamur Yıldız çiftini holde duvara savurdu. Bu sırada evin diğer odasında bulunan çocukları Emre Yıldız (22) ile yeğeni Muhammet Yıldız (12), çifti bulundukları yerden kurtardı. 4 kişi hemen evin birinci katından dışarı çıktı. Sel suları ile evin arka kısmındaki yamaçtan aşağı inen toprak ve ağaç parçaları ise evin zemin katında yıkılan duvardan içeri girdi. Aile sadece 3 gün kaldıkları evde ölümden son anda kurtuldu.

'ODADA KALSAK ÖLÜRDÜK'

Yıldız ailesi sabah eve dolan çamuru ve ağaç parçalarını kendi imkanlarıyla temizlemeye çalıştı. İstanbul'da çalışıp biriktirdiği para ile 100 metrekarelik evi yaptırdığını belirten Mustafa Yıldız yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Büyük bir sesle duvar yıkılıp sel suları ve çamur evin içine girdi. Eğer eşimle odada uyusaydık, ya da o anda odada olsaydık toprağın altında kalıp ölürdük. Allah camınızı bağışladı. Gelen mala gelsin. Zararımız çok ama hiç bir şey canımızdan kıymetli değil. Sel suları eve dolduğunda o kadar büyük bir korku yaşadık ki, hepimiz birbirimize sarılıp bağırmaya başladık. Bu evden cenazelerimiz de çıkabilirdi. Allah bizi korudu."

- Fatsaordu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sel Suları Duvarı Yıkıp Eve Doldu, 4 Kişi Ölümden Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement