Senegal'de Mbacke Bölgesi Daaralarına Malzeme Desteği - Son Dakika
Güncel

Senegal'de Mbacke Bölgesi Daaralarına Malzeme Desteği

Senegal\'de Mbacke Bölgesi Daaralarına Malzeme Desteği

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Gerede Belediye Başkanlığı işbirliğinde, Senegal’in Mbacke Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Daara adı verilen yatılı okullara, fiziki koşulların iyileştirilmesi kapsamında, malzeme desteğinde bulunuldu.

25.02.2014 11:19

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı ve Gerede Belediye Başkanlığı işbirliğinde, Senegal'in Mbacke Belediyesi sınırları içerisinde bulunan Daara adı verilen yatılı okullara, fiziki koşulların iyileştirilmesi kapsamında, malzeme desteğinde bulunuldu.

Daaralar, Batı Afrika'da yaygın olarak görülen çocukların yatılı olarak kaldığı ve dini eğitim gördüğü okullar olarak hizmet veriyor. Aynı zamanda bu okullarda bölgede bulunan yetimler de yatılı olarak eğitim görüyor. Devletin dini eğitim hizmetinin olmaması dolayısıyla Senegal'de yaygın olarak görülen bu okulların sabit gelir kaynakları bulunmuyor. Bu çerçevede daarlar, ihtiyaçlarını kendilerine ait tarlalarda yetiştirdikleri ürünlerle ve hayırseverlerin yardımları ile karşılayarak ayakta kalmaya çalışıyor. Özellikle Başkent Dakar dışında faaliyet gösteren daaraların fiziki kapasitelerinde eksiklikler bulunmakta olup bu okullarda çocukların sağlığını olumsuz yönde etkileyecek koşullarda eğitim veriliyor.

Bu kapsamda, Gerede Belediye Başkanlığı'nın, kardeş belediyecilik kapsamında Mbacke Bölgesi'ne gerçekleştirdiği ziyaret esnasında, eğitim kurumları ve yetimhanelerin ihtiyaçlarının giderilmesi amacıyla yaklaşık 300 öğrencinin yatılı olarak eğitim gördüğü 5 daaraya yardım desteğinde bulunuldu. TİKA koordinasyonunda temin edilen eğitim ve yatakhane malzemeleri, elbise, ayakkabı, temizlik ve gıda malzemeleri düzenlenen törenle daara yetkililerine teslim edildi.

Törene Gerede Belediye Başkanı Ömer Baygın, Mbacke Belediye Başkanı İbrahima Gueye, yardım desteğinde bulunulan daara yetkilileri ve TİKA yetkilileri katıldı. Gerede Belediye Başkanı Baygın törende yaptığı açıklamada, ziyaret edilen daralardan ve eğitim koşullarından çok etkilendiklerini söyledi. Gerede Belediye Başkanı Baygın, temin edilen malzemelerin daraların eğitim ve yaşam koşullarının iyileştirilmesine sağlayacağı katkıdan dolayı duydukları memnuniyetini dile getirdi. Mbacke Belediye Başkanı Gueye ise daraların hizmet koşullarının geliştirilmesine yönelik yardımlarından dolayı TİKA ve Gerede Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti. Tören, yapılan konuşmaların ardından malzemelerin teslimi ile sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Senegal'de Mbacke Bölgesi Daaralarına Malzeme Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement