Sevilay Öğretmen İçin 30 Bin İmza - Son Dakika
Güncel

Sevilay Öğretmen İçin 30 Bin İmza

Sevilay Öğretmen İçin 30 Bin İmza

İzmir'de CHP'li kadınlar, Eylül ayında sınıfta öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan'ın şehit sayılması için başlattıkları kampanyada topladıkları 30 bin imzayı, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'e teslim etti.

18.01.2013 14:43

İzmir'de CHP'li kadınlar, Eylül ayında sınıfta öğrencisi tarafından bıçaklanarak öldürülen Rabia Sevilay Durukan'ın şehit sayılması için başlattıkları kampanyada topladıkları 30 bin imzayı, CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'e teslim etti. Durukan'ın 75 yaşındaki annesi Pembe İlkgül, gözyaşları içinde""Kızım şehit sayılmazsa, hakkımı helal etmem" dedi. Güler imzaları, Çarşamba günü TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e verecek.

Nazire Merzeci İlköğretim Okulu'nda öğretmenlik yapan Rabia Sevilay Durukan, geçen Eylül ayında öğrencisi tarafından sınıfta bıçaklanarak öldürülmüş, CHP'li kadınlar, öğretmenin şehit sayılması için imza kampanyası başlatmıştı. Kampanya için toplanan 30 bin imza CHP Kadın Kolları İzmir il Başkanı Özgün Utku tarafından CHP İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler'e teslim etti.

Durukan'ın annesi Pembe İlkgül, gözyaşları içinde "Kızım şehit sayılsın, yoksa hakkımı helal etmem" dedi.

Birgül Ayman Güler de öğrencinin öğretmenini bıçaklamasının sistem sorunu olduğunu öne sürerek şunları söyledi:

"Eğer bir öğrenci öğretmenini bıçaklıyorsa orada toplumsal bir sorun var demektir. Eğitim reformu adı altında yapılanlar sonucu öğrencilerin öğretmenlere saygısı kalmamıştır. Bu ortam 4+4+4 eğitim sistemi ile daha da derinleşmiştir. Eğer bir öğrencide okuma isteği kalmazsa onun öğretmene de saygısı kalmaz. Hükümetin yanlış politikaları böyle üzücü olaylara neden olmuştur. Bu durumun takipçisi olacağız. Öğrenci ve öğretmenlerin mutlu olacağı okulların yaratılması için çalışacağız. Toplanan bu imzaları sadece partime değil, TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e de vereceğiz. Bu acının bir daha yaşanmaması için elimizden geleni yapacağız." - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sevilay Öğretmen İçin 30 Bin İmza - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement